Ekstra Bladet og Vestas i samarbejde om det nye Vejret.dk

____
Danskerne kan se frem til landets bedste vejrudsigt med Vestas’ supercomputer, ’Firestorm’

Med det relancerede Vejret.dk er det ambitionen at give brugerne en bedre og mere interessant vejroplevelse. Man kan nu se web-tv med Celine og Sophie, få dagens danske vejrudsigt, læse artikler om diverse vejrfænomener og vejrafhængige begivenheder samt vurdere, om sommeren i Danmark er værd at blive hjemme for.

”Det nye Vejret.dk er en yderst brugervenlig platform, hvor vi dagligt giver vejrudsigter fra en af vores vagthavende meteorologer. I den kommende tid vil vi løbende udbygge netværket af de meteorologiske modeller, så brugerne på Vejret.dk i fremtiden vil få endnu flere spændende muligheder baseret på Firestorms unikke evner,” fortæller Thomas Alsbirk, operationel meteorolog fra Vestas Wind System A/S.

Vestas bruger Firestorm, der er verdens tredje kraftigste kommercielt ejede supercomputer, til at rådgive deres kunder over hele kloden om placering og drift af vindmølleparker for derved at gøre parkerne endnu mere effektive.

”På samme tid muliggør computeren, at Vestas kan lave uhyggeligt præcise vejrudsigter på nærmest hvilken som helst lokation i hele verden,” siger Thomas Alsbirk.

Danskernes foretrukne vejrtjeneste
Opbygningen og designet på det nye Vejret.dk er brugertestet af flere omgange, og vejrinformationen er lavet på en intuitiv og lettilgængelig måde. En af kernefunktionaliteterne på det tidligere Vejret.dk – at brugerne kan finde en vejrudsigt for 8 mio. områder verden over – er fastholdt og forbedret på det nye vejrsite.

”Målet med samarbejdet er klokkeklart: Vejret.dk skal være en af danskernes absolut foretrukne kilder til vejrudsigter uanset hvor, man befinder sig. Hvis vi fremover – som bonus – også kan få lidt bedre vejr i Danmark, bliver vi overhovedet ikke sure,” siger Morten Stephensen, projektleder på Ekstra Bladet.