Foto: Værterne på Du Lytter til politiken. Foto: Jacob Ehrbahn
Foto: Værterne på Du Lytter til politiken. Foto: Jacob Ehrbahn

'Du Lytter til Politiken' vinder radiopris

Politikens daglige nyhedspodcast, Du Lytter til Politiken, vandt fredag 20. september prisen som Årets Nyheds-/aktualitets-program, da den danske radiobranche uddelte priser til årets bedste radioprogrammer.

Prisuddelingen ’Prix Radio 2019’ blev afholdt i København i forlængelse af den årlige radiokonference Radiodays. De nominerende i kategorien var P3’s Den daglige dosis (DR) og Orientering på P1 (DR).

»Årets nyheds- og aktualitetsprogram har fået mange roser med på vejen. Det er et fremragende program, hvor man kommer i dybden på kort tid med rigtig gode værter. Og at konceptet er kraftigt inspireret, gør det ikke mindre imponerende, at det er godt fortalt og gode lydfortællinger«, lød juryens begrundelse.

Politiken har siden august sidste år udgivet nyhedspodcasten Du Lytter til Politiken, som fra mandag til fredag har sendt levende lydfortællinger ud til podcastlytterne.

»Vi dykker hver dag ned i én historie, som vi går i dybden med. Og det er inden for alle Politikens stofområder. Vi har lavet podcast om, hvad der egentlig skete på Nykøbing F. Sygehus, da en sygeplejerske forsøgte at slå patienterne ihjel. Om konflikterne i Mellemøsten, partiet Venstre og om hvor meget der faktisk er på spil i halftime-showet i Super Bowl. Og så har vi et par gange forsøgt at forklare lytterne, hvad briterne egentlig har gang i«, siger podcastredaktør på Politiken Nina Kragh.

Podcastens værter er Politiken-journalisterne Gudrun Marie Schmidt og Bo Søndergaard. Nils Thorsen var vært på podcasten fra dens start og indtil juni i år. Producent er Jonas Schrøder-Andreasen.

»Vi er en lille redaktion, som til hverdag sidder og laver den her podcast – men vi trækker på en stor redaktion med dygtige medarbejdere og en lang tradition for kvalitetsjournalistik. For det er Politikens journalister, der fortæller de historier, vi forvandler til lydfortællinger hver eneste dag. Derfor tager vi også imod prisen på vegne af alle dem«, siger Nina Kragh.

Lyt til hele det sidste års produktion af Du Lytter til Politiken på pol.dk/podcast