DMJX opretter nyt forløb i erhvervsjournalistik med støtte fra JP/Politikens Hus

På erhvervsredaktionerne er der i mange år blevet efterlyst en stærkere erhvervsjournalistisk uddannelse – og nu vil DMJX i samarbejde med en række erhvervsmedier styrke de journaliststuderendes kendskab til mulighederne indenfor erhvervsjournalistik.

I efteråret 2022 får de journaliststuderende på DMJX mulighed for at deltage i et frivilligt forløb om erhvervsjournalistik. På forløbet kommer de studerede omkring emner som socialt ansvar, moral og etik, undersøgende erhvervsjournalistik og magt og svindel.

Der bliver flere og flere jobs indenfor erhvervsjournalistikken og det er håbet, at det nye forløb kan styrke interessen for feltet.

Anders Heering, der er chefredaktør og administrerende direktør for Watch Medier, en af landets største erhvervsredaktioner, hilser det nye initiativ på DMJX velkomment. Han understreger betydningen af, at vi har dygtige erhvervsjournalister:

”Pressen skal kunne kigge virksomhederne efter i sømmene. Der bliver oprustet med tusindvis af kommunikationsfolk, der primært har til opgave at få virksomhederne til at se bedst muligt ud i offentlighedens øjne. Vi har brug for en stærk erhvervspresse, der kan gennemskue, hvad der er spin, og hvad der er den rigtige historie,” siger Anders Heering.

Det frivillige forløb i erhvervsjournalistik er udviklet af tidligere nyhedschef på Børsen, Jørgen Andresen, og er muliggjort med støtte fra JP / Politikens Hus.

Læs mere om forløbet her