Børnelitteraturen får hovedrollen i nyt storstilet samarbejde mellem Saxo, Aarhus Teater og Muskelsvindfonden

Cirkeline og Vitello får sammen med andre evergreens fra børnelitteraturens bestsellerlister savsmuld og grannåle mellem tæerne i nyt initiativ, der skal fejre glæden ved de gode historier på tværs af generationer.

Julen starter tidligt i år. I hvert fald kan man allerede fra den 4. maj sikre sig nogle af de 78.000 billetter, der bliver frigivet til Cirkus Jul, en nyskabt juletradition af arrangøren bag Cirkus Summarum.

I et spektakulært cirkus-setup vil familiefavoritterne Cirkeline, Orla Frøsnapper, Næsehornet Otto, Vitello og kioskejeren Mustafa i 28 forestillinger i Aarhus og København fylde manegen og få teltdugen til at rejse sig, når de med julemagi og cirkusartisteri vil dele ud af læselyst i børnehøjde.

Muskelsvindfonden er hovedarrangøren bag konceptet, der er blevet til i samarbejde med Aarhus Teater og Saxo. Initiativet skal være med til at sætte børnelitteraturen i rampelyset og få læseglæden ud over scenekanten med hjælp fra nogle af landets fremmeste danske børnebogsforfattere, hvis historier vækker glæde, genkendelse og begejstring blandt både små som store læsere.

Saxos direktør, Natasha Brandt, udtaler:

"Sammen med resten af Cirkus Jul-holdet skal vi vise vejen ind i børnelitteraturen og de fantastiske universer, som bøgerne rummer. Læselyst er en af de største gaver, vi kan give vores børn og at kunne fremme den ser vi hos Saxo som en ønskedrøm. Den lyst skal vi i fællesskab fremtrylle og forstærke gennem forestillingerne. Vores store ambition er at inspirere familier til nye, fælles oplevelser med litteraturen, og her er cirkussets legende rum helt fantastisk til at hive nogle af alle de gode fortællinger op af hatten, som allerede findes i bogform."

Indsamlingschef i Muskelsvindfonden, Theis Petersen, udtaler:

"Vi er utrolig glade for at kunne præsentere Cirkus Jul i samarbejde med Aarhus Teater og Saxo. Det er netop i samarbejdet, at konceptet omkring Cirkus Jul løftes til nye højder. Det er ikke blot en forestilling, men også en læserejse på tværs af generationer. Med vores erfaringer fra Cirkus Summarum ved vi alt om, hvor fantastisk et scenerum en cirkusmanege udgør, og med Saxo og Aarhus Teater som samarbejdspartnere får vi virkelig mulighed for at skabe en magisk forestilling samt styrke børnenes lyst til at fordybe sig i de litterære universer både før, under og efter Cirkus Jul."

Teaterdirektør ved Aarhus Teater, Trine Holm Thomsen, udtaler:

"I Cirkus Jul vækker vi nogle af børnelitteraturens allerstørste figurer til live på scenen, og på den måde får vi på én gang vakt børnenes interesse for at læse bøger og se teater. Sammen med Muskelsvindfonden og Saxo glæder vi os til at plante et frø, der kan få børns kulturlyst til at spire."