Vært Maja Adjoa

Børneavisen udgiver podcast til de 9-12-årige

Børneavisen, som udgives i fællesskab af Jyllands-Posten og Politiken, lancerer nu podcasten ”Hva’ sker der?”, som hver uge går i dybden med et relevant tema og fortæller nogle korte, udvalgte nyheder. Podcasten bliver et ekstra lag i Børneavisens univers, som allerede rummer en printavis og en app.

Børneavisen udkommer hver tirsdag på papir og har siden lanceringen i 2018 oplevet stor succes med en videbegærlig og engageret læserskare.

”Hva’ sker der?”, der får Maja Adjoa som vært, har som ambition at involvere børnene i samfundsdebatten på en appellerende, sjov og underholdende måde. I første afsnit møder man blandt andet Sofie, der går i 2. klasse, og som har fået en ny, ukrainsk klassekammerat Aleksandr, der er flygtet til Danmark med sin mor. Sofie og hendes lærer fortæller, hvordan man kan tage godt imod de ukrainske børn og være en god ven.

Podcastmediet er populært

Podcastmediet er populært og i vækst, men der er et hul i markedet, når det kommer til at introducere børn for kurateret nyhedsindhold på lyd.

”Da vi lancerede Børneavisen i 2018, var der mange, der spurgte, om børn virkelig ville læse en avis på papir i disse tider. Det vil de! Det har vi slået fast med syvtommersøm med den vækst og interesse, vi har oplevet. Derfor er det også helt naturligt, at vi tager næste skridt ved at lave en podcast til dem,” siger Louise Abildgaard Grøn, Børneavisens direktør og ansvarshavende chefredaktør.

Børneavisen har planer om at udvide med mere lyd i fremtiden. Selvom de fleste 9-12-årige kan læse, kan der stadig være indhold, som kan være svært at forstå – og som giver bedre mening gennem lyd. Og som samtidig appellerer til sanser og følelser på en helt anden måde.

Samtidig kan en podcast, ligesom avisen, danne ramme om fællesskab mellem barn og voksen.

”Vi ved, at mange børn og voksne læser Børneavisen sammen. Podcasten er også oplagt at lytte til sammen. I bilen, mens man laver mad sammen eller rydder op. De situationer, hvor man ikke kan sidde med avisen, men alligevel har de større snakke om alt mellem himmel og jord,” siger Louise Abildgaard Grøn.

Podcasten vil være tilgængelig på de fleste podcasttjenester.

For yderligere information kontakt chefredaktør Louise Abildgaard Grøn, lag@jppol.dk / 60 65 36 96