Børneavisens team på redaktionen i Aarhus. Foto: Joachim Ladefoged

Børneavisen modtager international pris for coronadækning

Børneavisen har vundet guld til Global Youth & News Media Prize for sin formidling af nyheder til børn under coronapandemien.

JP/Politikens Hus’ avis til børn mellem 9 og 12 år har siden lanceringen i 2018 vundet flere nationale og internationale mediepriser. Nu kan endnu en hædersbevisning føjes til præmieskabet. Global Youth & News Media Prize uddeles til et børne- eller ungdomsmedie, som har gjort en særlig indsats for at gøre dækningen af coronapandemien relevant og forståelig for sin målgruppe.

Valget af Børneavisen som vinder begrundes af juryen med ”deres evne til at involvere deres målgruppe i nyhedsskabelsen” og juryen udtaler desuden: ”Det er ikke kun et vigtigt aspekt i forhold til børns rettigheder. Det er også en god forretning. Vi synes, at projektet bidrager med enestående inspiration til, hvordan medier kan involvere børn og unge som ligeværdige interessenter".

Børneavisens dækning af coronapandemien roses yderligere af direktør for Global Youth & News Media Aralynn Abare McMane: ”Selvom Børneavisen er et relativt nyt medie, har det allerede vist en fremragende evne til at skabe innovation i verdensklasse, hvilket også ses i det vindende projekt”.

Chefredaktør for Børneavisen Louise Abildgaard Grøn er stolt over den internationale anerkendelse: ”Coronapandemien har virkelig understreget, hvorfor der er behov for et nyhedsmedie til børn. Uden det mangler børnene et sted at komme til orde. Det er i hvert fald den rolle, vi har forsøgt at udfylde, og det mener jeg, vi er lykkedes med. Jeg er derfor glad for, at vi har modtaget en pris for netop dette”.

Yderligere information
Salg- og marketingansvarlig Theis Nielsen, telefon 28 29 70 74, e-mail tn@borneavisen.dk.
Chefredaktør Louise Abildgaard Grøn, telefon 60 65 36 96, e-mail louise.abildgaard.groen@jppol.dk.