Børneavisen lancerer app

Børneavisen lancerer app til børn i alderen 9 til 12 år. Appen er gratis og skal fungere som digitalt værktøj til involvering og fastholdelse af børnenes engagement i printavisen.

Siden den første udgivelse af Børneavisen i september 2018 har der været tilknyttet et digitalt børneunivers på børneavisen.dk. Her har børnene leveret indhold til avisen, deltaget i quizzer, tippet redaktionen og meget mere. Samspillet mellem printavisen og det digitale univers har vist sig at være en effektiv strategi til at engagere og inddrage børnene i nyhedsproduktionen. Det er dette digitale univers, Børneavisen nu udvider og gør endnu mere brugervenligt ved hjælp af en app.

Udvidelse af det digitale univers

Målet med appen er at involvere børnene endnu mere i printavisen.

”Missionen er at udnytte de digitale muligheder endnu bedre, så vi kan involvere flest mulige læsere, forstå deres virkelighed og fortsætte med at lave en vedkommende printavis, der læses af tusindvis af børn hver uge. Printavisen er fortsat kerneproduktet. Appen skal fungere som et værdiskabende supplement til de redaktionelle artikler, som kun vil være tilgængelige i printavisen,” siger ansvarshavende chefredaktør og direktør for Børneavisen Louise Abildgaard Grøn.

Børneavisen har siden sin første udgivelse kombineret print med det digitale, og succesen med børneuniverset på børneavisen.dk har vist sig at være et godt udgangspunkt for udviklingen af appen.

”Med appen kan vi agere hurtigere i forhold til at få børnenes input til aktuelle historier. Hvad rører sig? Hvad vil børnene gerne vide mere om? Hvad er de optagede af? Vores læsere får på den måde en større indflydelse på den redaktionelle proces. De bliver knyttet tættere til det indhold, vi laver til dem,” siger redaktør på Børneavisen Tommy Zwicky.

Et sikkert univers for børn

Børneavisens app er udelukkende et redaktionelt tiltag, der – ligesom kerneproduktet på print – er uden annoncer. Appen kræver ikke login, der er ingen mulighed for køb af hverken avisabonnement eller tillægsprodukter, og der indsamles udelukkende informationer, der anvendes redaktionelt.

Der er indbygget en formular i appen, der sikrer, at Børneavisen kan indhente forældregodkendelse via mail, når indhold eller billeder bliver anvendt i avisen. På den måde er appen et sikkert univers for Børneavisens læsere at færdes i, blive klogere i og underholdes i.

Børneavisens app er nu tilgængelig til download i App Store og Google Play til både smartphone og tablet.

Yderligere oplysninger

Louise Abildgaard Grøn, ansvarshavende chefredaktør og direktør, Børneavisen, tlf. 60 65 36 96.