Børneavisen får ny ledelse

Oprindeligt udgivet 21. september

Efter fire år som ansvarshavende chefredaktør og direktør for Børneavisen og Skole har Louise Abildgaard Grøn valgt at stoppe. Journalist på Børneavisen Simon Thinggaard Hjortkjær udnævnes til redaktionschef.

Louise Abildgaard har været den afgørende drivkraft bag Børneavisens succes og stået i spidsen for avisen. Samtidig har hun haft ansvaret for at udvikle alle tre dagblades CSR-aktiviteter ud mod skoler og herunder den årlige mediekonkurrence. Hun har nu valgt at stoppe som ansvarlig for Børneavisen og Skole.

”Jeg elsker at være med til at udvikle, sætte skibe i søen, se ting spire og vokse. Og det er dér, jeg er bedst. Børneavisen står nu et solidt sted og har vokset sig stor. Ligesom Skole og Mediekonkurrencen. Så nu er det blevet tid til, at andre skal drive Børneavisen og de øvrige aktiviteter godt videre. Jeg er stolt af at have været med til at skabe en abon-nementsbåret avis med hurtig vækst og en stærk markedsposition,” siger Louise Abildgaard Grøn

Koncerndirektør i JP/Politikens Hus, Dorthe Bjerregaard-Knudsen takker for indsatsen.

”Louise har været en del af JP/Politikens Hus i mere end 14 år og har haft sin gang på alle tre dagblade. Det er en ihærdig og kompetent ildsjæl, vi siger farvel til, og vi skylder hende en meget stor tak for at have skabt så stærke produkter for vores yngste målgruppe,” siger hun.

Louise Abildgaard Grøns stilling som ansvarshavende chefredaktør og direktør vil ikke blive genbesat.

I stedet er Simon Thinggaard Hjortkjær pr. 3. oktober udnævnt til redaktionschef for Børneavisen og Skole. Simon har været journalist på Børneavisen siden første udgivelse.

”Jeg har været på Børneavisen, siden vi udgav den første avis i 2018. Og nu runder vi snart avis nummer 200. Jeg har set og bidraget til avisens udvikling i de fire år, og avisen har også udviklet mig.

Jeg ser meget frem til at træde ind i min nye rolle. Vi har en dygtig og dedikeret redaktion, og sammen skal vi fortsætte med at lave et kvalitetsprodukt til Danmarks børn,” siger Simon Thinggaard Hjortkjær.

Børneavisen drives i tæt samarbejde mellem Politiken og Jyllands-Posten.