Bo Lidegaard bliver Politikens nye chefredaktør

Bo Lidegaard, 53, bliver ny ansvarshavende chefredaktør for dagbladet Politiken. Bo Lidegaard har de seneste år været chef for Statsministeriets klimasekretariat, og har før det beklædt ledende stillinger i både Statsministeriet og Udenrigsministeriet. Han har været udsendt til Genève og til Paris, hvor han blandt andet virkede som Danmarks faste repræsentant ved UNESCO.

Bo Lidegaard er historiker og har i offentligheden ikke mindst gjort sig bemærket med bøger om Danmarks nyere historie, blandt dem biografien om Jens Otto Krag og doktordisputatsen om Henrik Kauffmann. Hertil kommer bøger om Danmarks stilling i forbindelse med anden verdenskrig.

Administrerende direktør for JP/Politikens Hus, Lars Munch, betegner Bo Lidegaard som et af landets mest vidende mennesker og skarpeste intellektuelle.

”Bo Lidegaards enestående diplomatiske karriere og hans forskning har givet ham et internationalt udsyn, som ikke overgås af mange. Han er en uovertruffen formidler og debattør og har til overflod et usædvanligt behageligt væsen. Bo Lidegaard har de kvaliteter, der skal til for at føre Politiken videre”, siger Lars Munch.

Bo Lidegaard er den 13. ansvarshavende chefredaktør i Politikens historie. Han følger efter Tøger Seidenfaden, som døde i januar i år.
I forbindelse med sin tiltræden udtaler Bo Lidegaard, at der aldrig har været mere brug for Politiken end nu:

”Som land og folk står vi over for valg, der på afgørende vis vil komme til at præge vores samfund i de kommende år. Politiken har en helt særlig plads i samfundsdebatten. Det gælder både journalistikken og de synspunkter, der forbindes med avisen. Jeg føler mig hjemme begge steder og glæder mig til at blive en del af alt det, Politiken står for.”

Bo Lidegaard tiltræder stillingen i dag.
__

Kontakt:
Chefredaktør Bo Lidegaard, telefon 33 47 22 02
Administrerende direktør Lars Munch, telefon 33 47 27 01