Bladkompagniet overtager Interpress Danmark

Bladkompagniet bliver nu Danmarks største distributør af internationale aviser og magasiner. Det sker med overtagelsen af Interpress Danmark, som har mere end 1.500 titler i sit sortiment.

Danmarks førende dagbladsdistributør, Bladkompagniet, overtager 30. april 2012 Interpress Danmark fra norske Reitan Gruppen og bliver dermed også Danmarks førende distributør af internationale aviser og magasiner. Dermed fortsætter Bladkompagniet udbygningen af magasindistribution, som i stigende grad supplerer distributionen af dagblade.

Interpress Danmark har en årlig omsætning på 65 mio. kroner baseret på løssalgsdistribution af internationale aviser og magasiner til ca. 1.200 løssalgsforhandlere i Danmark. Med købet af Interpress Danmark understreger Bladkompagniet ambitionen om at forstærke positionen i løssalgsmarkedet.

”Vi ser et godt strategisk match mellem de to forretninger, og da vi fortsat har ambitioner om at vokse, ser vi et stort potentiale i at gøre Interpress Danmark til en del af Bladkompagniet,” siger Christian Lanng Nielsen, administrerende direktør i Bladkompagniet.

Han peger blandt andet på, at Bladkompagniet i forvejen distribuerer løssalgsprodukter til ca. 6.000 forhandlere i hele landet.

”Da vi er sikre på, at en sammenlægning med Bladkompagniet er en god løsning for såvel kunder, udbydere og medarbejdere, er vi glade for at vi har kunnet nå frem til en aftale," siger Jesper Østergaard, Reitan Servicehandel Danmark AS.

Parterne har aftalt, at købsprisen ikke offentliggøres. Efter overtagelsen vil Interpress Danmarks aktiviteter og ansatte i Brøndby blive flyttet til Bladkompagniets faciliteter i Rødovre.

Bladkompagniet, der er ligeligt ejet af JP/Politikens Hus og Berlingske Media, har i flere årtier stået for abonnements- og løssalgsdistribution af de største danske aviser. I de senere år har Bladkompagniet udbygget forretningen med blandt andet magasindistribution. Bladkompagniet havde i 2011 en omsætning på 691 mio. kr.

Bladkompagniet omdeler årligt 113 mio. aviser og magasiner til private husstande og virksomheder. Derudover distribuerer Bladkompagniet 100 mio. stk. magasiner og aviser til ca. 6.000 løssalgsforhandlere i hele Danmark.