Anne-Cathrine Riebnitzsky vinder De Gyldne Laurbær 2013

Den prestigefulde pris De Gyldne Laurbær, som uddeles af de danske boghandlere, går i år til Politikenforfatteren Anne-Cathrine Riebnitzsky for romanen Forbandede yngel.

Forbandede yngel er historien om en kvindes kamp for at komme overens med sin fortid. I et fly på vej hjem fra Afghanistan fortæller soldaten Lisa sin  livshistorie til kirurgen Andreas. Det er historien om et røveri, et veltilrettelagt dødsfald, en selvmordstruet lillesøster, en mor der græder for meget, og en far der slår. En historie om at rejse langt væk og alligevel være fanget – men også om fire uadskillelige søskende, forelskelse og vilje til at overleve.

De Gyldne Laurbær er blevet uddelt siden 1954 og blev sidste år tildelt Kim Leine for Profeterne i Evighedsfjorden. Blandt de tidligere modtagere er Jussi Adler-Olsen, Klaus Rifbjerg, Halfdan Rasmussen og Vita Andersen.

Forbandede yngel har tidligere vundet Dagbladet Politiken og Politikens Forlags romankonkurrence 2013.

Anne-Cathrine Riebnitzsky (f. 1974) er uddannet fra Forfatterskolen i København i 1998 og i 2003 som sprogofficer i russisk. I 2012 udkom romanen 'Den stjålne vej', som Riebnitzsky modtog BogForums Debutantpris for samme år. Bogen blev nomineret til Weekendavisens litteraturpris og indstillet til DR’s
romanpris.

Selve laurbærkransningen finder sted ved en fest i marts eller april.