2020 blev et rekordår for Danmarks største online boghandel

Omsætningen steg med 30 pct. til knap 400 mio. kr., og underskud blev vendt til overskud med en resultatforbedring på 17 mio. kr. Mere end 3 mio. fysiske og digitale bøger er blevet sendt af sted til danske læsere i 2020, og abonnementsbasen fik endnu et markant løft.

Danmarks største online boghandel Saxo var klar til at sende hidtil usete mængder af litteratur ud til danske læsere i en tid, hvor efterspørgslen på godt læsestof og gode lytteoplevelser viste sig at blive særlig stor. Årsregnskabet bærer tydeligt præg af et historisk godt år for Saxo, der med en stigning på knap 30 pct. sætter omsætningsrekord på lige under 400 mio. kr. Det resulterer i et overskud på lidt under 5 mio. kr. og dermed en betydelig fremgang på bundlinjen på 17 mio. kr. i forhold til 2019.

Resultatet er drevet af en massiv vækst i bogsalget på tværs af formater, såvel som fremgang i abonnementsforretningen Saxo Premium, hvor medlemsbasen også er udvidet betydeligt i forhold til 2019. Styksalgsforretningen giver Saxo unik adgang til læserne og dermed kontakt til potentielle streamingabonnenter, og som Saxo Premium-medlem får man udover adgangen til at streame lyd- og ebøger en række fordele, herunder rabatter og fri fragt ved køb af fysiske bøger. Med kombinationen af styksalgsforretning og streamingplatform er det Saxos ambition altid at kunne tilbyde læseroplevelser til alle i det format, læserne foretrækker.

Saxos direktør, Natasha Brandt, udtaler om resultatet:
Det har været et lærerigt og utroligt travlt år hos Saxo, hvilket årsregnskabet bevidner. Vi har budt mange nye og tidligere kunder velkomne hos os i årets løb og sendt virkelig mange bøger og lytteoplevelser af sted. Samtidig har vi formået at fastholde vores høje leveringshastighed og kundetilfredshed, hvilket jeg er enormt stolt over, og skylder mine dygtige medarbejdere stor tak for. De har ydet en ekstra indsats under meget anderledes vilkår. Saxo kommer således styrket ud af 2020, hvilket også var planen ovenpå omstillingsåret sidste år.”

Saxos årsregnskab 2020

  • Nettoomsætning på 394,5 mio. kr. mod 307,5 mio. kr. i 2019
  • Bruttofortjenesten på 38,0 mio. kr. mod 17,1 mio. kr. i 2019
  • Driftsresultatet (EBITDA) udgør 10,1 mio. kr. mod et negativt driftsresultat på 8,3 mio. kr. i 2019 svarende til en fremgang på 18,3 mio. kr.
  • Årets resultat blev 4,8 mio. kr. mod et negativt resultat på 11,8 mio. kr. i 2019, svarende til en fremgang på 16,6 mio. kr.