Søren Martinsen - SIDEBLIK

Udstilling — forhallen
26. Oct 2018 — 24. Nov 2018

 

 

Udstillingen SIDEBLIK i Politikens Forhal er en serie af stille, men stemningsfulde studier af landskaber, detaljer og perspektiver, spændende fra fotografiske collager fra New York i slut-90‘erne over oliemalerier fra de sidste 10 år og selvlysende billeder af satellitfotograferede landskaber fra Nordjylland.

Derudover præsenterer Søren Martinsen et nyt grafisk særtryk, ’Stribede Marker ved Herlufmagle’ (2018), som sælges i forbindelse med udstillingen. Originalen til særtrykket er udført i stenlitografi og originalen er trykt i et eksklusivt oplag på 42 stk.

Kunstner Søren Martinsen i Politikens Forhal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Søren Martinsens fokus har i en årrække været på hvad det er der danner et landskab. Hvad et landskab egentlig er – det være sig som billede, som kunst, som fænomen, som område, som historisk konstruktion, som konkret, håndgribelig og rå nutidig virkelighed. Det billede, der skal formidle og gestalte dette univers er kunstne- rens egne, håndgribelige omgivelser, dem som han lever helt tæt på; hans virkelighed. Derfra udgår en analyse af hvad der skal til for at et sådant individuelt sted bliver til et mere universelt billede.

Søren Martinsen (f. 1966). Uddannet på det Kgl. Danske Kunstakademi 1989–1995 og en MA fra Goldsmiths’ College, University of London, 1993–1994