AFLÅST SIDELEJE - Peter Ravn (UDSTILLING)

Udstilling — forhallen
5. Apr 2019 — 8. Jun 2019

Udstilling med Peter Ravn i Politikens Forhal 

Med en uddannelse fra Arkitektskolens Institut for Design i 1980 har Peter Ravn mange års erfaring med at arbejde med visuel identitet. I firserne og halvfemserne stod han bag den grafiske iscenesættelse af mange af de største danske bands og musikartister, og instruerede desuden musikvideoer. I 2004 søgte Ravn mod maleriet og har på det seneste gjort sig bemærket i en lang række udstillinger på danske og udenlandske gallerier senest med sin soloudstilling på Munkeruphus.

Et gennemgående motiv i Ravns figurative malerier, altid udført med stort håndværksmæssigt overskud, er anonymiserede mænd i jakkesæt, der skildres i dramatiske scener, hvor mændene kravler, motionerer, bryder eller trækker hinanden hen ad gulvet i kæben. Andre gange ser vi dem i intime vakuums, hvor tiden sættes på standby og der zoomes ind på apatiske ansigter eller opgivende kroppe, der udtrykker eksistentielt tunge øjeblikke fuld af afmagt, udmattelse eller nederlag.

Situationerne – eller i hvert fald den følelse, de fremkalder – synes på mange måder velkendte for de fleste af os. Alligevel finder vi dem akavede og mærkbart foruroligende, og de frembringer en form for ubehag, som vi kan spejle os i, hvad enten vi er mænd eller kvinder.

Udstillingen med Peter Ravn i Politikens Forhal åbner fredag 5. april 2019 kl. 16.00-19.00 hvor alle er velkommen.