Mille Kalsmose 'Collected Memory'

forhallen
21. Aug 2020 — 24. Oct 2020

Mille Kalsmose
Collected Memory 
21. aug.- 24. okt.

De dukker op som sociale mellemrum. Mille Kalsmoses værker eksisterer først og fremmest i mødet med kunsten. Med sine værker introducerer Mille Kalsmose en ny måde at udforske og forstå vores eksistens og relation til os selv og hinanden. Kalsmose giver styrke til de objekter, hun vælger at stille op overfor hinanden, som manifestationer på en ny verdensorden.
Mille Kalsmose  (f. 1972 i Horsens) og arbejder i København og New York. Hun er uddannet fra Universitat Autonoma de Barcelona (UAB) samt School of Visual Arts (SVA), Bio Art Lab i New York. Kendetegnende er de skulpturelle installationsværker i stor skala og arbejder ofte med jern i en sammenstilling med andre naturlige materialer og fundne objekter. Hendes værker giver form til forholdet mellem materialitet og den menneskelige tilværelses store og små fænomener. Den materielle formgivning skaber en dybdevirkning i kunstværkerne, der ikke kun fremviser en både objektiv og subjektiv sansning af materialer og genstande, der er bundet op på kunstnerens egne personlige oplevelser og identitet.
Med udgangspunkt i kunstnerens egen personlige fortælling om ensomhed, svigt og afmagt, forholder udstillingen 'Collceted Memory' i Politikens Forhal sig til relationer i mere end en forstand, hvor det individuelle, det fælles og det universelle forenes. Værkerne i udstillingen kan ses som familiekonstellationer, venskaber og kærlighedsrelationer eller måske vigtigst af alt relationer mellem det enkelte menneske og verden omkring. Et sted imellem installation og skulptur udfolder værkerne sig i rummet et mødested, hvor vi kan mødes og gå i dialog med kunsten, os selv og hinanden – og om vi vil – med verden uden for vores egne bevidsthed, hvor vores liv, vores ensomhed og vores forbundenhed med ét sættes perspektiv.
Udstillingen Collected Memory med Mille Kalsmose kan opleves i Politikens Forhal fra 21. august - 24. oktober 2020.
Udstillingsåbning torsdag 20. august kl. 15-19, hvor kunstneren vil være til stede.