Marie Munk & Stine Deja

Kunst — forhallen
22. Apr 2022 — 18. Jun 2022

Med udstillingen Divine Desires undersøger Marie Munk og Stine Deja vores medierede virkelighed igennem en totalinstallation, der mest af alt ligner en krydsning mellem en klinisk operationsstue og et næsten guddommeligt fremtidsscenarie. Et overdimensioneret hoved og to store hænder er spredt ud i rummet, klemt inde i tid og rum og fortabt i et begær, som tilsyneladende aldrig stopper. To øjne bevæger sig fra side til side, i roligt tempo, men man fornemmer også en voksende angst i de udspilede øjne, for at blinke og måske gå glip af noget. Eller som kunstkritiker og forfatter Kristian Vistrup Madsen skriver i teksten til udstillingen, hvor fra dette udsnit er hentet:

Tager vi udgangspunkt i udstillingens titel, Divine Desires, understreges det modsætningsforhold yderligere. For hvor det hellige kan forstås som noget statisk, der indgyder en vis ro, er begæret tvært om. Hånden hiver i vinduet, som den søvnløse scroller natten væk i lyset af sin smartphone, eller som var de forbipasserende på Rådhuspladsen del af en endeløs nyhedsstrøm. Hvad er det for en oplysning denne her person søger? Hvornår er det nok? Det er som om selve objektet er erstattet af et tomrum, eller at det begær titlen henviser til simpelthen, er et begær efter begæret selv.”

Øjnene i udstillingen går igen i det værk, som Munk og Deja har skabt til husets lysaviser på Rådhuspladsen, Nørreport, Vesterport og Hans Knudsens Plads. Værket vil kunne opleves hver fredag i hele udstillingsperioden på alle nævnte lysaviser. Første gang på åbningsdagen 22. april og sidste gang fredag den 17. juni 2022.

________________

 

Marie Munk (f. 1988) har en MA i Mixed Media fra the Royal College of Art i London. Munk har
bl.a. har haft soloudstillinger på Gl. Holtegaard i 2022 (DK), Tranen i 2020 (DK), på Melange i 2019 (DE) og har deltaget i en lang række gruppeudstillinger bl.a. Kunsthal Aarhus (DK), MU
Hybrid Art House (NL), HeK, (CH) og EXPO Chicago (US)

Stine Deja (f. 1986) har en MA fra Royal College of Art i London. Deja har bl.a. haft soloudstillinger på Fragment i 2021 (US), Tranen i 2021 (DK), Annka Kultys Gallery i London i 2020 (UK) og har
deltaget på talrige gruppeudstillinger, heriblandt Transmediale (DE), König Gallery (DE), Jinan Art Museum (CN) og Real Feelings ved HEK (CH)

_________________

 

Divine Desires kan opleves fra 22. april til 18. juni. Tak til Kvadrat, Statens Kunstfond, Dansk Tennis Fond og Statens Værksteder, Sverri Thaysen og Vildana Duzel.