Hesselholdt og Mejlvang 'Soft power - a silent battle for hearts and minds'

Udstilling — forhallen
30. Oct 2020 — 23. Jan 2021

Hesselholdt & Mejlvang
Soft power - a silent battle for hearts and minds
30. okt. - 23. jan. 2021

Sofie Hesselholdt og Vibeke Mejlvang, der tilsammen udgør kunstnerduoen Hesselholdt & Mejlvang, tog afgang fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2006, men har arbejdet tæt sammen siden 1999. Kunstnerduen er ofte kendetegnet ved en engagerende og forførende, men samtidig overvejende kritisk praksis, hvor beskuren tvinges til at reflektere og tage stilling. Køn, race, magt og national identitet er blandt temaerne, kunstnergruppen berører i deres værker, som ofte tager afsæt i omgivelser og de sociokulturelle forhold og symboler, der hersker netop her.
Politikens Forhal er gået sammen Heartland og præsentere i 2020 to indbyrdes forbundne kunstprojekter med Hesselholdt & Mejlvang. Første del af værket kan opleves i udgangen af maj/start juni på dette års Heartland, som finder sted på Egeskov Slot, og fortsætter i oktober i Politikens Hus med en to måneder lang udstilling skabt specifkt til Politikens Forhal.
Titlen refererer til sprogets magt - en ”blød magt”, der i modsætning til militær og økonomisk magt, går efter at erobre ”hearts and minds”. En magt, som kryber ind i folks bevidsthed, manipulerer og påvirker holdninger, relationer og handlinger. Medierne og kulturen er områder, der i vidt omfang benytter sig af blød magt, og det er netop det, kunstnerduoen vil kaste lyse over gennem dette projekt.
"Politikens Hus fysiske dominans af Rådhuspladsen taler sit tydelige sprog om mediehusets status og selvbillede. Og Heartland ønsker med sit omfattende musik- og talkprogram ”at tage pulsen på den tid vi lever i”. Begge har valgt at tildele os spalteplads, indgangsparti, udstillingsrum, udsigelsesrum - magtfulde, besnærende redskaber, vi stilles til disposition, og som vi glæder os til at anvende" - siger Sofie Hesselholdt og Vibeke Mejlvang.
Udstillingen 'Soft Power - A silent battle for hearts and minds' af Hesselholdt & Mejlvang kan opleves i Politikens Forhal fra 30. oktober - 23. januar. Udstillingen er skabt i samarbejde med Heartland med støtte fra Statens Kunstfond.