Digter-festen

Poesi — boghallen
23. Jan 2019 kl. 17:00 - 18:00

Poetiske nytårskur, hvor aktuelle lyrikere læser højt fra egne værker fra det hedengangne år.

Molly Balsby er uddannet fra forfatterskolen og debuterede i 2018 med digtsamlingen Ponyprivilegiet. Teksterne kredser om tabet af en far, samt af finde styrke i sine svage sider. Der er bid i Balsby, som leverer skarpe sætninger og tager teten med stærke feministiske budskaber. Det personlige og det politiske blandes. Det er både tankevækkende, rørerende og til tider ganske sjovt. Hyp hyp motherfuckers!

Tine Paludan debuterede i 2018 med digtsamlingen SKYSKRABER. Tine er opvokset i Nordsjælland med dansk mor og svensk far, og hun nævner selv den finlandssvenske modernist Edith Södergran (1892-1923) som en af sine største lyriske inspirationskilder.
SKYSKRABER kredser om kærlighed og identitet på tværs af årtier. Om kønnet og jeget som flygtige konstruktioner, hvor mødres og bedstemødres skæbner og erfaringer væves ind i jegets egen bevægelse gennem tiden, uden for den traditionelle forestilling om, hvordan kærligheden
og livet skal være."

Silja E. K. Henderson har en PhD i katastrofepsykologi og har tidligere udgivet lyrik og fotos i en række litteraturtidsskrifter. 1,7 tipping point er hendes debut-værk.
1,7 tipping point er et hybridværk om katastrofer, børn, hav, håb og apati bestående af tre dele hhv. digte, en fremtidshistorie og en dagbogsdel som blander lyrik, dagbogsprosa og faktuelle klip fra nyheder og internet om verdens tilstand. Værket kan læses fra begge sider, hvorved det også grafisk har et tipping point og man ender uvægerligt i midten på fremtidshistorien P.

Lulu Marie duterede med romanen Bløder i 2008. I 2016 udkom prosa- og digt-samlingen I kræets top bor en storm samt fotobogen Vinduer. I 2018 udkom digtsamlingen MUS.
MUS handler om at gå på arbejde og være en del af et kontormiljø på godt og ondt, i en hverdag, hvor kommentarer ikke kan fortrydes. Det er en digtsamling om feriedage, kærlighed og hverdagssmerte, hvor savn er til besvær og blokerer for trummerum. Kom med på
tur i et arbejdsliv med konflikttrappe, kantinekaffe og karriereskridt. Hvor robust er du? Er der kagemand nu? Kan du lide lakselasagne?

Cecilie Sund Kristensen (f.1993) er digter, fotograf samt studerende
på Københavns Universitet. Hendes digte kredser om seksualitet, selvdestruktion, desperation og om at føle sig fremmed i sig selv og i den verden, man befinder sig i.

Skambidt er en digtsamling, der handler om netop disse ting. Bogens jeg indgår i et usundt forhold til en mand og skal navigere i den relation, samtidig med at hun skal holde fast på sig selv. Samlingen handler om grænser - Manglen på dem og nysgerrigheden efter dem. Skambidt er hendes tredje digtsamling.

Kasper Ralsted Jensen debuterede i 2017 med digtsamlingen ”Feberdreng” på Forlaget Vild Maskine. Kaspers anden digtsamling, ”Vil Gud slå min sjæl ud i vandet som et æg”, fra 2018, startede egentlig som en bog om børn og alvor, men udviklede sig i stedet til en lille bog om barndom generelt. Inspirationerne er dertil mange: Alt fra Johannes V. Jensens ”Den Lange Rejse” (særligt ”Bræen” og ”Skibet”) og Astrid Lindgrens ”Brødrende Løvehjerte” til litteratur om ”mælkebøttebørn” og film som ”Flupper” og ”Landet for længe siden”.