SALON HYSTERIA X BOGHALLEN

Litteratur — boghallen
12. Nov 2020 kl. 09:30 - 10:00
SALON HYSTERIA X BOGHALLEN PRÆSENTERER: Simone de Beauvoirs hidtil upublicerede roman De uadskillige
De uadskillige udkommer d. 5. november og er nummer 12 i Gyldendals SKALA-serie, der er nyudgivelser af overset litteratur fra det 20- århundrede. Tidligere udgiver omfatter blandt andre Sylvia Plaths Glasklokken, Shahrnush Parsipurs Kvinder uden mænd og James Baldwins Giovannis værelse.
De uadskillelige er en hidtil upubliceret roman af Simone de Beauvoir baseret på hendes eget intime venskab med barndomsveninden Zaza.
I De uadskillelige skildrer Simone de Beauvoir på medrivende vis venskabet mellem de to piger Sylvie og Andrée. Allerede fra første møde bliver Sylvie fascineret af den smukke og vidende Andrée.
Bogen er et unikt indblik i det venskab og den tid, der fik afgørende indflydelse på Simone de Beauvoirs liv og forfatterskab. Det er en roman om kærlighed og venskab, om frihed, restriktioner og store tab. Bogen er den 12. udgivelse i SKALA-serien, der er oversat/overset skønlitteratur fra det 20. århundrede.
I denne Salon Hysteria samtale vil vært Nazila Kivi tage en samtale med redaktionschef for oversat skønlitteratur og SKALA-serien på Gyldendal om Simone de Beauvoirs roman, om værdien af venskaber mellem kvinder, der vinder mere og mere frem til fordel for det romantiske, og endelige om SKALA-serien og diversitet i oversættelser