På Trappen: Gry Stokkendahl Dalgas

Litteratur — boghallen
12. Oct 2022 kl. 17:45 - 18:30
Gry Stokkendahl Dalgas taler med forfatter Luka Holmegaard om sin nye bog.
"At performe transkønnet vrede" er en rasende bog. Det er en flerstemmig bog. Det er en mangesidet bog med et helt enkelt formål: Det er en bog, der med hele sit væsen ønsker at forbedre den behandling, man byder transkønnede i Danmark.
Gry Stokkendahl Dalgas (f. 1990) er en markant og anerkendt stemme i den nye, danske litteratur. Hendes stemme er øm, smuk og følsom, og med "At performe transkønnet vrede" åbnes der op for endnu et vigtigt register i forfatterskabet: vreden og det politisk indignerede. Ligesom forfatterens prisvindende debutbog arbejder "At performe transkønnet vrede" med et indædt ønske om at forandre og nuancere måden, vi forstår det at være transkønnet på i Danmark.
"At performe transkønnet vrede" er et radikalt flerstemmigt værk. Teksten går aktivt i dialog med andre værker og inddrager viden og citater fra en bred vifte af transkønnede stemmer. Projektet er båret af en renhjertet søgen efter, som det hedder i bogen, "at være en del af en flok. Fordi det er jeg: Jeg er en af de behandlede."
Det er stort og smukt at tage den stemme på sig. Med vreden kan verden forandres. Den kan blive smukkere.
Bogen bærer ikke mindre end fire genrebetegnelser: digt, oversættelse, essay og fanfiction.