Mennesketræer og Grønne Larver

boghallen
27. Jun 2019 kl. 17:00 - 18:00

MENNESKETRÆER OG GRØNNE LARVER - Nazila Kivi & Jamal Bendahman

Nazila Kivi og Jamal Bendahman mødes i Politikens Boghal i samtale om litteratur, eksil, migration, beatsufisme og magisk realisme. Og om hvorvidt grønne larver og mennesketræer kan tale sammen. Om fantastiske fortællinger kan medføre reelle ændringer i virkeligheden. Om det magiske og det surrealistiske i litteraturen. Kom og lyt til en samtale om transformationer, det my(s)tiske, det uvirkelige og det virkelig kosmopolitiske i Jamal Bendahmans debutroman Ash-Shaheed [Vidnet] og Nazila Kivi’s oversættelse af Shahrnush Parsipurs Kvinder uden mænd.

Begge vil også læse op af de nye udgivelser Ash-Shaheed [Vidnet] og Kvinder uden mænd.

Om aftenens gæster:
Jamal Bendahman er født i Marokko i 1986, opvokset i Ishøj og bosat på Nørrebro. Han er den tredjeyngste ud af en søskendeflok på otte, og der hersker tvivl om, hvorvidt han er førstegenerationsindvandrer, andengenerationsindvandrer, efterkommer eller blot dansker. I marts 2019 udkom hans anmelderroste debutroman ASH-SHAHEED [Vidnet].

Nazila Kivi er nærmest født på et bibliotek i Irans hovedstad Teheran og har læst Dostojevski, Dante og Dumas inden hun var fyldt otte. I dag er hun litteraturkritiker, essayist, kurator og redaktør, og arbejder som ekstern lektor i kønsstudier. Hendes danske oversættelse af Shahrnush Parsipurs nyklassiker Kvinder uden mænd udkommer som en del af Gyldendals SKALA-serie d. 7. juni.

Portrætfoto af Nazila Kivi ved Anders Rye Skjoldjensen
fotografi af Jamal Bendahman ved Kasper Månsson