Material World - Kunstakademiets Glas- og Keramikskole, Bornholm

Kunstudstilling — forhallen
23. Aug 2018 — 15. Sep 2018

Afgangsprojekter fra Kunstakademiets Glas- og Keramikskole 2018

Bornholm er et kraftcenter for glas og keramik.Et laboratorie for kunstnere fra hele verden, som kommer til øen med den dragende natur - og eftersigende - helt særlige ler.

Udstillingen Material World viser 11 bachelorprojekter i glas og keramik fra programmet; Craft - Glass and Ceramics på Kunstakademiets Designskole Bornholm.

Særligt for programmet i Nexø på Østbornholm, er de attraktive værkstedsfaciliteter, der anses for at være nogle af de bedste i Nordeuropa. Med værkstederne som omdrejningspunkt, er det oplagt for studerende at arbejde med design og kunsthåndværk ud fra en materialenær tilgang.
Undersøgelser og bearbejdning af form og tekstur i glas og keramik, er udgangspunktet for de designmetoder der er brugt i udviklingen af et eget kunstnerisk udtryk.

Præmissen for udstillingen er et selvstændigt projektforløb på 12 uger, hvor dimittenderne individuelt har udvalgt metoder og materialer, som de ønsker at udfordre i deres projekt. Disse arbejder kan være starten på videre studier, som de vælger at fortsætte med i en fremtidig karriere.

Afgangsprojekterne har i sit udgangspunkt ikke primært til formål at være rettet til et museum, men skal opfylde visse læringsmål gennem dokumentation af metode og proces, samt at demonstrere den studerendes kompetence til at formidle gennem sit materiale i en æstetisk ramme.

Udstillingen åbnes af Politikens Designskribent Lars Hedebo Olsen og kunstnerne vil være til stede.
Fernisering torsdag 23. august kl. 16-18 i Politikens Forhal, Rådhuspladsen 37, København V.