Fra LØSØRE, Gl. Holegaard
Fra udstillingen LØSØRE, Gl. Holegaard

Maiken Bent

Udstilling — forhallen
31. Jan 2020 — 4. Apr 2020

Ny udstilling med Maiken Bent åbner til januar 2020

Den danske kunstner Maiken Bent skaber skulpturer og installationer i stærke farver. Hendes værker er ofte forførende funky i kraft af deres materialer: Reb, læder, træ og kæder er af kunstneren sat sammen til objekter med mønstre og patchwork, der umiddelbart leder tankerne hen på dyre mærkevarer og et feminint univers.

Men objekterne er samtidig spændt fast med kæder, bundet med reb og i det hele taget hængt op, strakt ud og holdt fast i greb, der frem for sensuel luksus associerer til kroppen, begær og fetich. I udvekslingen mellem dygtigt håndværk og det rå møde mellem bløde materialer, reb og kæder skaber kunstneren et rum, hvor meget forskellige former for længsler krydser hinandens spor.

Bent repræsenterer med sine værker et nyt perspektiv på spørgsmål omkring køn ved at udfordre forestillingen om en særlig form for feminin kunst. Værkerne kan ved første øjekast kobles til håndværksmæssige traditioner og den særlige omhu som forbindes med hendes håndlavede læderpatchworks, hvor præcision og grundighed er i centrum.