Maiken Bent i Politikens Forhal

Udstilling — forhallen
31. Jan 2020 — 9. May 2020

Maiken Bent
Cph Silver Lounge
31. januar – 9. maj 2019 (forlænget en måned)

Maiken Bent skaber værker med afsæt i hverdagslivet, det mentale rum og en verden af ting. Tekstiler, skind, læder og kæder blander sig med hverdagsgenstande, værktøj, bøjer og designmøbler sat sammen til objekter, der ved første øjekast leder tankerne hen imod luksusvarer i et iscenesat eksklusivt og stereotypt feminint univers.

Med udstillingen ’Cph Silver Lounge’ sætter Maiken Bent hverdagslivet, sin egen kunstneriske produktion og dagligstuen i et nyt perspektiv ved at berører temaer som køn, (selv)kontrol og underkastelse i netop den sammenhæng. Ved første øjekast foregiver værkerne at være funktionelle genstande skabt med en stor håndværksmæssig færdighed og omhu. Ved nærmere eftersyn – og idet øjeblik vi sætter os ned og indtager rummet – går det op for os, at vi lader os forføre af og underkaste strukturer, større end os selv.

Objekterne i rummet er spændt sammen og fastgjort med kæder til hinanden, til væg og til loftet, som giver associationer til magt, sensualitet, lyst og fetich. Men noget helt andet er også tilstede i værkerne. Blød velour i sarte nuancer og flet i rattan blander sig med blanke metalkæder og tunge spænder og der opstår formationer, som på én gang ligner noget vi genkender, men så alligevel ikke. Vi lader os friste og rive med af Maiken Bents værker og verden, som eksisterer et sted imellem det figurative, det funktionelle og det abstrakte, imellem håndværk, krop og begær.

Tak til Statens Kunstfond, Ege Tæpper, Normann Copenhagen og Sika Design for støtte, bidrag og samarbejdet om udstillingen.

CV
Maiken Bent (f. 1980) er uddannet billedkunstner fra Det Kongelige Danske Kunstakademi 2000-2006 og bor og arbejder i København og Vordingborg. Hun har modtaget udmærkelser fra Ebba Elisabeth & Kristian Larsens Fond, Statens Kunstfond, Statens Kunstråds billedkunstudvalg, Kunstnerfonden af 1973, Hielmstierne-Rosencroneske Stiftelse, Grosserer L. F. Foghs Fond, Ragnvald & Ida Blix Fonden, Beckett-Fondenog Frøken Marie Månssons Legat. Bent har tidligere udstillet på bl.a. SKMU, Sørlandets Kunstmuseum i Kristiansand, New Galerie i Paris, IMO i København, On Stellar Rays i NYC, La Casa Encendida i Madrid, The Hole i NYC, Vogt Gallery i NYC, Den Frie, Esbjerg Kunstmuseum og KUNSTEN, og
er tilknyttet galleri IMO (IMO-projects) i København og New Galerie i Paris.

 

Se kommende udstillinger og arrangementer i Politikens Forhal her