Klara Lilja DRYADE

Udstilling — forhallen
29. Nov 2018 — 19. Jan 2019

 

I kunsten som i videnskaben tager den kreative proces ofte skaberen ud på en rejse, som ender et andet sted end planlagt. I fiktionen og mytologien kan samme rejse fortsætte i det uendelige og ende steder, som vi er ude af stand til at kunne forestille os. Vi lader os forføre.

Dryade kommer af det græske ord drys, der betyder træ. En dryade er en ånd som er knyttet til et træ, og lever og dør med det. Udstillingen i Politikens Forhal er bygget op om en serie tableauer hvor blomster og planter blander sig med de keramiske værker, og leder os ind i anden verden uden for tid og sted hvor naturvidenskaben møder det okkulte. Hvor alt det vi troede vi kendte møder fiktionen.

Udstillingen i Politikens Forhal af skabt i samarbejde med den danske kunstner Klara Lilja (f. 1989) som er studerende på Det Kongelige Danske Kunstakademi (2014 – 2020). I sine værker henter Lilja inspiration i bl.a. biologien, mytologien og fantasy.

Lilja er desuden optaget af ikebana, som er en rituel og symbolladet håndtering af årstidens blomster i små arrangementer ud fra buddhistiske grundprincipper. Klara Lilja har udstillet på V1 Gallery og Ekely i København, på Gallery Oaji i Tokyo og deltaget i en række gruppeudstillinger i ind- og udland.

Dryade er Klara Liljas første udstilling i Politikens Forhal. Udstillingen kan opleves frem til 19. januar 2019.