Frederik Næblerød og Casper Agulia 'Protection from Bad Weather'

kunstudstilling — forhallen
25. Oct 2019 — 31. Dec 2019

Udstilling med Frederik Næblerød og Casper Aguila

Frederik Næblerød og Casper Aguila blev i foråret 18’ indstillet til kunstkritikerprisen AICA for Korshage kunststorm (2015-17) og i løbet af sommeren og efteråret 2018 istandsatte kunstnerne nænsomt en forladt og faldefærdig trelænget gård i Vig. Her fjernede de bunker af møg og forfald, og har med materialer fra genbrugspladsen malet gården indvendigt og udvendigt. I processen skabte de skulpturer, malerier, fotos og installationer på gården.

Aguilas og Næblerøds kunstneriske virke kan kaldes  "kunststorm" -  i traditionen "art squat" - hvor kunstnere midlertidigt indtager og skaber stedsspecifikke projekter i stor og lille skala i alt fra forladte huse til tomme industrilokaler. Fra at være "ingenting" og steder ingen bemærker, bliver der skabt identitet, materialitet og karakter, som vi drages af og som alle er velkomne til at tage del i. Så længe værkerne eksisterer.

Udstillingen til Politikens Forhal har fået titlen 'Protection from Bad Weather' består af en serie større og mindre installationer som forholder sig til konteksten. Installationerne er skabt af restmateriale og ting fundet i Politikens Hus’ loft- og lagerrum. Her har Frederik Næblerød og Casper Aguila indsamlet genstande og materialer som på hver sin vis peger på husets eksistens og historie.

Med udstillingen peger kunstnerne på en konstant søgen efter noget meningsgivende. En søgen efter indhold og historie og et håb om noget.

 

Officiel udstillingsåbning fredag 25. oktober 2019, kl. 17-19 i Politikens Forhal.