Politiken Live: Fra rødt til grønt

Debat event — pressen
8. Jan 2019 kl. 19:30

Det er ingen nyhed længere, at måden vi lever på belaster vores klode. Heller ikke, at det i høj grad er måden vi spiser på, der bonner skidt ud i fx CO2-aftrykket, og det er efterhånden et velkendt faktum, at vi – af mange grunde – ville gøre klogt i at spise langt mere plantebaseret, end vi gør i dag.
Det er en kendsgerning, der umiddelbart kan være svær at se i øjnene. Dels skal vi til at tænke indkøb og sammensætning af måltider på en helt ny måde – og dels smager kød jo godt.

Men der er hjælp at hente: Vi har allieret os med to af de fremmeste i landet, når det gælder fremstilling af ekstremt velsmagende, sunde og nærende måltider – uden kød. Og hvorfor ikke tage ved lære af de bedste, nu vi faktisk bor i et land, hvor vi til overflod har adgang til gode, grønne råvarer hele året rundt.

Kom og bliv inspireret til en grønnere hverdag: Mød iværksætter og manden bag måltidsløsningen Simple Feast, Jakob Jønck, der vil fortælle om sin egen klimarejse og hvorfor han selv har droppet kødet. Og hør rektor og faglig chef i Meyers Madhus, Bo Frederiksen, for hvem der på et tidspunkt gik sport i at udvikle retter, der var 100% plantebaserede, når han rundhåndet deler ud af sin viden om de helt basale huskeregler og grundsten, når man selv vil kaste sig ud i kategorien ’køkken uden kød’.
Madredaktør Mette Mølbak er med os hele vejen med opklarende spørgsmål og egne erfaringer, ligesom der selvfølgelig vil være rig lejlighed til at få svar på spørgsmål hos Jakob Jønck og Bo Frederiksen.

Foto: Chris Tonnesen