Farshad Farzankia

Udstilling — forhallen
14. Jun 2019 — 17. Aug 2019
For få år siden havde Farshad Farzankia stort set ikke haft en pensel i hånden. I 2018 blev alle Farshads værker solgt i løbet af få minutter, da hans første soloudstilling åbnede hos Andersen’s Contemporary i København.  Den tidligere art director har i dag atelier i et nedlagt industrikvarter i Herlev. 14. juni åbner Politikens Forhal soloudstilling med Farshad Farzankia.
Langs væggene står store malerier side om side. Nogle færdige, andre i proces. I vinduerne står skulpturelle fugle af træ, tropiske planter i bemalede potter af ler og i kasserne på gulvet er der bøger: Picasso Sculpture, Military Fashion, Asger Jorn: Rastløs Rebel, Basquiat: Boom for Real og en enkelt rød æske med Nikes hvide swoosh-tegn.
Udstillingen med Farshad Farzankia består af en serie nye malerier og en større installation af bemalet træ og transparente farvede tekstiler som spænder rummet ud. Installationen til Politikens Forhal er en del af at større værk og et samarbejdet mellem Politikens Forhal og Heartland Festival. På Heartland Festival skaber Farshad Farzankia et stedsspecifikt værk som desuden fungerer som festivallens hovedindgang. Dele af det værk vil efterfølgende indgå i udstillingen i Politikens Forhal hvor det tager en ny form.

 

Udstillingen med Farshad Farzankia kan opleves i Politikens Forhal fra 14. juni til 18. august. Udstillingsåbning fredag 14. august kl. 17-20.