Soloudstilling med Farshad Farzankia

Udstilling — forhallen
14. Jun 2019 — 17. Aug 2019

Farshad Farzankia 'On Going Home'

Farshad Farzankia (født 1980 i Teheran, Iran) er opvokset i København, hvor han i dag bor og arbejder. For få år siden indstillede han en 15 år lang karriere inden for grafisk design for at kunne male på fuld tid. Udstillingen ’On Going Home’ er Farshad Farzankias anden soloudstilling i Danmark og han har allerede modtaget stor opmærksomhed både herhjemme og internationalt.

Farshad Farzankia tager ofte afsæt i filmens og poesiens verden såvel som i den iranske kunst- og kulturhistorie i sine værker. Det er netop i dette lys denne udstilling, som har fået titlen ’On going home’ skal ses – som et forsøg på, at finde en oprindelse og en søgen efter et ståsted i verden. Hvert maleri i udstillingen kan ses, som et nedslag i en film, hvor hver scener med forskellige vinklinger og virkemidler, handler om at finde ind til en kerne og måske finde et dybereliggende svar på livets store spørgsmål. Scenerne - som ofte udspiller sig i relation til hinanden - er fyldt med magiske hændelser, forhindringer, figurer og symboler, der tilsammen udgør fortællingen om rejsen fra liv til død.

Soloudstillingen med Farshad Farzankia ’On Going Home’ kan opleves i Politikens Forhal fra 14. juni – 17. august 2019.

____________

Politikens Forhal x Heartland

Politikens Forhal og Heartland er gået sammen med Farshad Farzankia om at skabe en stedsspecifik installation i stor skala på festivalen og en soloudstilling i Politikens Forhal. Udstillingen i Politikens Forhal består af en serie nye værker og en farverig installation af bemalet træ og tekstil spændt ud på tværs af rummet.

Til Heartland skaber Farshad sin største stedspecifikke installation til dato. Værket udgør festivallens hovedindgang og dermed det første farverige møde med festivalen. Dele af det værk vil efterfølgende indgå i udstillingen i Politikens Forhal hvor det tager en ny form.

Heartland finder sted i Slotparken på Egeskov Slot 30. maj - 1. juni, 2019. Mere om samarbejdet her