CAFxDEBAT: Modfortællinger: Almen Dannelse 2.0

arkitektur og Litteratur — boghallen
11. Apr 2019 kl. 17:00 - 18:30

Efterkrigstidens almene boligområder som Tingbjerg og Gellerup blev bygget på bar mark, men rummer en rig lokal kulturproduktion.

En million danskerne bor i almene boligområder - et velfærdsgode og samtidig et hot politisk emne. Kom med væk fra myterne om sorte pletter (ghettoer) og hvide pletter (ikke-steder) til den farverige virkelighed. Gennem 5 x 15 minutters oplæg præsenteres modbilleder til mediernes mainstreamfremstillinger, der udfordrer vante forestillinger om livet i almene boligområder. Aydin Soei fortæller om sin opvækst i Avedøre Stationsby og om unge i almene boligområder. Ahmad Mahmoud fortæller om skjulte kulturressourcer i Askerød. Aysha Amin beretter om sit galleri i Gellerup. Mahmoud Halimah fortæller om kulturinitiativer i Bispehaven. Jesper Aabille og Mette Stenbæk Andersen beretter om kunstnerisk arbejde i Værebroparken.

Forfatter og sociolog Aydin Soei, Ahmad Mahmoud forfatter, debattør og politiker, Aysha Amin, gallerist og AAFx-arrangør, Mahmoud Halimah kunstner fra Bispehavens Initiativgruppe og Jesper Aabille, billedkunstner og Mette Stenbæk Andersen, boligsocial medarbejder.