Bertel Haarder og opinionsredaktøren skriver lejlighedsvise

Debat event — pressen
17. Dec 2018 kl. 19:30

Vær med, når Bertel Haarder og opinionsredaktør Mads Zacho Teglskov går i det kreative hjørne og tager lejlighedsvisens ædle kunst under behandling. Der skal både synges, skrives og tales om nogle af de bedste gennem tiden – og så skal der skrives noget helt nyt. Og du skal være med!

På Christiansborg har de mange traditioner. En af de mere festlige er, at Bertel Haarder skriver årets julesang, der gerne jokker rundt i årets dumheder og fadæser, men alligevel fremkalder smil hos alle Folketingets medlemmer uanset partifarve.

Han skriver også sange til regeringsmiddage, Venstres sommergruppemøder og landsmøder ligesom han bidrager til fællessang og sjov på Folkemødet på Bornholm. Siden han var ung, har han skrevet 200-300 lejlighedssange på velegnede melodier med rytmiske bogstavrim, der giver bid og swung i teksterne.

På Politiken har vi også en del traditioner. Og en af dem er, at opinionsredaktør Mads Zacho Teglskov har været modbydelig, morsom og melodisk ved festlige Politiken-lejligheder i snart et årti.

Denne aften mødes de to i Pressen for at tale nærmere om den ædle kunst, de bedriver. Men særligt højt på dagsordenen står det at skrive en politisk lejlighedsvise, som – hvis kvaliteten ellers er i orden – kan bruges som stof i avisen på en træt post-julefrokostssøndag i december. Og lur mig, om ikke alle i salen bliver inviteret til at bidrage med både benspænd og versefødder, når arbejdet går i gang.

Vel mødt til en festlig aften i Pressen, hvor baren i dagens anledning vil have både fadøl og snaps i varesortimentet.