Bauhaus: Frihed, lighed og diskrimination

Rundbordsdiskussion — forhallen
9. Apr 2019 kl. 17:00 - 19:00

Bauhausskolen, som i år fylder 100, var progressiv og frisindet, men også dybt kønsdiskriminerende. Vi ser nærmere på hvorfor og trækker de kulturhistoriske linjer op til vor tid.

Hvorfor er der ingen kvindelige Bauhausarkitekter? Bauhausskolen promoverede sig som en frisindet institution - alligevel var der en klar ubalance i kønsfordelingen indenfor skolens discipliner, bl.a. grundet skolens grundlægger Walter Gropius’ holdning, at kun mænd evner at tænke tredimensionelt mod kvinders todimensionelle begrænsning.

I denne debat ser vi på kønsdiskrimination med særligt blik mod arkitektfaget i nutidigt og kulturhistorisk perspektiv både internationalt og i Danmark. Der vil være oplæg af arkitekt Dorte Mandrup, professor emerita og forfatter til ’Argumenter imod kvinder’ Birgitte Possing, arkitekt og medstifter af Voices Of Women in Architecture (VOW) Caroline James, og Bauhausekspert og forsker i modernismens manderoller Anja Baumhoff.

Rundbordsdiskussion med Dorte Mandrup, Birgitte Possing, Caroline James og Anja Baumhoff. Lone Feifer modererer. Politikens Forhal i samarbejde med CAF og Goethe-Institut Dänemark.

Rammerne for arrangementet er Politikens Forhal og udstillingen Aflåst Sideleje med Peter Ravn.

Arrangementet foregår på engelsk

  • Tirsdag 9. april kl. 17-19
  • Politikens Forhal, Rådhuspladsen 37, 1785 København V
  • Pris 120 kr. / 85 kr. med festivalarmbånd
  • Billetgebyr 10 kr. pr. billet

 

Køb din billet her