Kunst i Politikens forhal - af kunstner Amalie Jakobsen.

Amalie Jakobsen i Politikens Forhal

Kunst — forhallen
9. May 2020 — 15. Aug 2020

Amalie Jakobsen
Carrying Capacity
15. maj  - 15. august 2020

 

Amalie Jakobsen er optaget af forholdet mellem den menneskelige civilisation og naturens mekanismer i den reneste form overført til skulpturelle formationer, der på én gang formidler fakta og udfordrer det maksimale balancepunkt mellem kosmos og kaos.

Form og farve i tid og rum blander sig med en insistereren på en ny verdensorden, hvor vi mennesker bliver den forandring, vi selv ønsker for vores verden og planetens fremtid. Udstillingen til Politikens Forhal har fået titlen ’Carrying Capacity’ og består af fire skulpturer i stål og aluminium med udgangspunkt i ellipsen og i opgør med tyngdekræften og vores verdensforståelse. Mens tre af værkerne kan opleves inden døre i Politikens Forhal, indtager udstillingens absolut største værk Rådhuspladsen i området foran Politikens Hus i hele udstillingsperioden.

Tilsammen danner værkerne et ”feedback loop” af afhængigheder fra naturen, vi under normale forudsætninger opfatter uafhængigt af hinanden, men som kunstneren med denne udstilling sidestiller og bearbejder som relaterede fænomener. Det drejer sig om: blågrøn Diatom alge, som er central for den luft vi indånder; hvidt grovkornet sand fra Jakobabad i Pakistan, det varmeste sted målt på kloden; sort syntetisk meteorjord, som udvindes fra minedrift i rummet; og rødt pigment fra insekter, som repræsenterer fremtidens proteinrige fødevare.

Amalie Jakobsen (f. 1989) er uddannet fra BA in Fine art Goldsmiths University, London, i 2014 og har siden udstillet i Johannesburg, Mexico City, Chicago, London og København. Hun bor og arbejder i Berlin. Læs hele Amalie Jakobsens CV her

’Carrying Capacity’ af Amalie Jakobsen kan opleves i Politikens Forhal fra 15. maj – 15. august 2020.
Tak til Statens Kunstfond og Knud Højgaards Fond for støtten til udstillingen.

Billedet er fra udstillingen 'Fool's Gold' hos Gether Contemporary, november-december 2019.