Foto: Jacob Due

Jyllands-Postens Lokalaviser løftede omsætningen i udfordrende 2022

Jyllands-Postens Lokalaviser, der står bag 11 ugeaviser i Østjylland og en række nyhedssites, kom ud af 2022 med et resultat efter skat på minus 2,7 mio. kr. mod et overskud på 10,8 mio. kr. i 2021. 2021 var dog påvirket af særlige poster på 9,9 mio. kr., der stammede fra en udlodning fra Danske Mediers Arbejdsgiverforening. Nettoomsætningen var i 2022 på 73,7 mio. kr. mod 72,1 mio. kr. i 2021.

Det øgede pres i detailhandlen, der har været påvirket af stærkt stigende energipriser, tilbagebetaling af coronalån og den hastigt stigende inflation, har været en bremse for omsætningsvæksten, forklarer adm. direktør Rasmus Blegvad.

”Det har dog på ingen måde sænket vores målsætning om at skabe resultater for vores kunder og fortsat udvikle vores nærværende og lokalt forankrede titler,” siger han.

Den stigende omsætning formåede ikke i tilstrækkelig grad at stå imod højere priser på især tryk og distribution. I efteråret 2022 foretog Jyllands-Postens Lokalaviser derfor en tilpasning i distributionen.

”Nogle af vores læsere vil opleve at skulle hente avisen et andet sted end i postkassen. Men vores ambitionsniveau for titlernes forretning og indhold er, hvor det altid har været: i top,” understreger Rasmus Blegvad.

Ved årsskiftet blev titlerne i Aarhus relanceret under navnene Din Avis Aarhus Nord, Din Avis Aarhus Vest samt Din Avis Aarhus Syd. Aarhusianere modtager i dag langt mere indbydende og læseværdige aviser, hvor udtrykket i højere grad svarer til det kvalitetsindhold, der fortsat karakteriserer de forskellige titler.

Sidste år modtog udgivelserne i Aarhus De Lokale Mediers Specialpris for ”den høje journalistiske kvalitet”. ”De formår at udvikle deres avis og formater samtidig med, at de leverer en solid, stærk indsats år efter år,” lød det bl.a. i begrundelsen.

”I kraft af vores aviser, der nyder stor lokal opbakning, betyder vi noget for tusindvis af østjyder. Vores fokus er at beskytte disse titler bedst muligt samtidig med, at vi digitalt skal være endnu mere relevante for endnu flere læsere,” siger ansvarshavende chefredaktør Morten Nystrup.

Jyllands-Postens Lokalaviser forventer dermed fortsat at kunne styrke positionerne og indtjeningen i de østjyske aktiviteter. I lyset af de usikre samfundsøkonomiske vilkår forventer selskabet et nulresultat i 2023.

Om Jyllands-Postens Lokalaviser
Med 11 ugeaviser og en række nyhedssites, styrker Jyllands-Postens Lokalaviser hver dag den lokale sammenhængskraft ved at afsløre, beskrive og debattere det lokale liv og ved at inspirere læserne til at tage del i det. Vi udgiver Aarhus Onsdag, Din Avis Aarhus som flere selvstændige titler, Uge-Bladet Skanderborg, Lokalavisen Favrskov, Adresseavisen Syddjurs, Ebeltoft Folketidende, Grenaabladet, Folkebladet Djursland samt Din Avis Randers.