Jacob Fuglsang fra Politiken bliver JP/Politikens Hus’ Reuters Fellow 2023

JP/Politikens Hus giver hvert år en af koncernens redaktionelle medarbejdere muligheden for at blive fellow på Reuters Institute for Journalism på University of Oxford.

I år er fellowshippet gået til Jacob Fuglsang fra Politiken, som dermed bliver den fjerde i rækken af Reuters fellows fra JP/Politikens Hus.

Jacob Fuglsang er blevet valgt på baggrund af projektet ”Solution-oriented journalism from why to how”, der fokuserer på paradokset i, at konflikt, drama og frygt er så dominerende kriterier for, hvad der er nyhedsrelevant, at det er svært at prioritere den løsningsorienterede journalistik.

Ambitionen med Jacob Fuglsangs projekt er at producere en manual rettet mod fagredaktører, der giver konkrete forslag til, hvordan man som journalist kan implementere og fastholde fokus på løsninger.

Jacob Fuglsang er uddannet cand.comm. fra Roskilde Universitet. I dag er han uddannelsesredaktør på Politiken, hvor han har været journalist siden 2000. Fra 1. september rykker Jacob Fuglsang til USA, hvor han skal være korrespondent for Politiken.

Tidligere fellows tæller Ekstra Bladets Camilla Marie Nielsen og James Kristoffer Miles og Politikens Morten Frich. Du kan læse sidste års fellow, Morten Frichs rapport her: