Årets Mediekonkurrence er skudt i gang

Hvert efterår afholder Politiken, Ekstra Bladet og Jyllands-Posten ’Mediekonkurrencen’, hvor alle landets 6.-10. klasser inviteres til at lave deres egen avis. I samarbejde med WWF Verdensnaturfonden og Østifterne sætter Mediekonkurrencen 2023 naturens tilstand og menneskets plads heri på skoleskemaet.

I år er temaet ’Naturen er for vild’ med fokus på naturens tilstand og naturfremmende initiativer.

”Den offentlige debat om klima og biodiversitet er i høj grad præget af dommedagsscenarier – og selvom det kan være effektivt, så må vi ikke tage håbet fra næste generation. Der er mange gode historier og muligheder gemt i klima- og biodiversitetskriserne. Løser vi dem på en smart måde, kan vi skabe et samfund, der er bedre end det, vi har i dag,” siger Bo Øksnebjerg, generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden.

Med Mediekonkurrencen 2023 får de unge mulighed for at belyse og debattere de emner, der fylder noget hos dem. Elevernes historier kan spænde bredt, og de kan beskæftige sig med alt fra globale klimaforandringer til lokal natur.

For at underbygge konkurrencens fokus er der i år indført en ekstra pris, som gives til den bedste idé til et naturfremmende initiativ i lokalområdet. Idéerne bliver bedømt af en jury med repræsentanter fra WWF Verdensnaturfonden og Østifterne.

Mediekonkurrencen løber over en periode på otte uger, hvor tilmeldte skoler laver deres egen avis. Forløbet med at producere avisen, kommer så tæt på en journalistisk arbejdsproces som muligt. Eleverne indtager roller som journalister, fotografer, korrekturlæsere og layoutere og arbejder løbende med de journalistiske arbejdsmetoder, når historier og nyheder fra både nær og fjern skal formidles.

Alle medvirkende klasser modtager 200 gratis eksemplar af deres egen avis. Aviserne bedømmes af en jury, der kårer vindere i seks kategorier, som fejres til et festligt arrangement og modtager 5.000 kr. til klassekassen.

Tilmelding foregår på hjemmesiden skoleavis.dk frem til og med fredag 15. september 2023.