SENESTE NYT


Pressemeddelelse | 26. november 2018

 

JP/Politikens Hus overtager internetboghandlen Saxo.com

__

 

Danmarks største internetboghandel, Saxo.com, overtages af JP/Politikens Hus, som siden 2009 har været medejer. Handlen er betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse.

Adm. direktør Jørgen Balle Olesen, som har stiftet Saxo.com, sælger sine 63 pct. af selskabet, ligesom medejer Kim Holmgaard afhænder sin andel på 7 pct. JP/Politikens Hus ejede i forvejen de resterende 30 pct. af Saxo. Handlen, som er betinget af konkurrence-myndighedernes godkendelse, værdisætter Saxo.com til ca. 190 mio. kr.

Koncerndirektør i JP/Politikens Hus, Dorthe Bjerregaard-Knudsen, som skal være bestyrelsesformand for Saxo.com, betegner selskabet som et enestående match for mediehuset.

”I JP/Politikens Hus lever og ånder vi for at udgive indhold, der kan oplyse og underholde. Netop det er Saxo.com indbegrebet af. Vi glæder os til at videreudvikle Saxos stærke position også inden for nye, digitale områder. Det er f.eks. spændende at se den kraftige vækst, vi i øjeblikket oplever i streaming-tjenesten Saxo Premium, hvor lydbøger driver forbruget af litteratur,” siger Dorthe Bjerregaard-Knudsen.

Jørgen Balle Olesen stiftede Saxo.com i et lille kælderlokale på Østerbro i København og har siden drevet det til at blive en vigtig aktør på det danske bogmarked. Selskabets i dag 50 ansatte betjener en halv million aktive kunder og omsætter for over 300 mio. kr. 

”Jeg overdrager nøglerne til JP/Politikens Hus med en blanding af stolthed og vemod. Heldigvis er JP/Politikens Hus den helt rigtige til at drive Saxo.com til det næste niveau. Huset har været medejer af Saxo.com i snart 10 år, og vi har fælles værdier omkring vigtigheden af kvalitetsindhold. Handlen sikrer samtidig lokal forankring af en stærk afsætningskanal for alle danske forlag,” siger Jørgen Balle Olesen. 

Jørgen Balle Olesen fortsætter i en overgangsperiode som adm. direktør for Saxo.com. På sigt skal han fokusere endnu mere på den latinamerikanske forretning, som han overtager som en del af aftalen.  

”Vi er allerede godt i gang i Latinamerika. Nogle af pengene fra handlen skal gå til at udvikle og udbrede litteratur og læring til mange millioner mennesker, forhåbentligt også senere i Asien og Afrika,” siger han.

For adm. direktør i JP/Politikens Hus, Stig Kirk Ørskov, er handlen endnu et stort skridt i realiseringen af koncernens vækststrategi.

”Med købet af Saxo.com vil den samlede digitale omsætning i JP/Politikens Hus snart runde en milliard kroner. Vi får samtidig endnu bedre muligheder for at udvikle og udbygge vores position som den førende leverandør af oplysning til borgerne,” siger Stig Kirk Ørskov.

Han understreger, at Saxo.com vil blive videreført som en selvstændig virksomhed, klart adskilt fra koncernens øvrige aktiviteter på bogområdet.

___

 

Yderligere oplysninger:
Dorthe Bjerregaard-Knudsen, koncerndirektør i JP/Politikens Hus, telefon 33 47 25 01 / 27 28 37 68.
Jørgen Balle Olesen, administrerende direktør i Saxo.com, telefon 40 87 62 10

 

FAKTA:

Saxo.com A/S

Omsætning (2017):   316 mio. kr.

Resultat før skat:        5,1 mio. kr.

Antal ansatte:                         47

JP/Politikens Hus A/S

Omsætning (2017): 2.755 mio. kr.

Resultat før skat:       265 mio. kr.

Antal ansatte:                     2.150

 

JP/Politikens Hus skaber oplyste borgere.

JP/Politikens Hus er en af Danmarks førende medievirksomheder. Koncernens formål er at formidle oplysning, nyheder og debat til borgerne. Koncernens udgivelser tæller blandt andet Ekstra Bladet, Jyllands-Posten og Politiken samt nogle af Danmarks toneangivende erhvervsudgivelser. JP/Politikens Hus ejer 49,9 pct. af Dagbladet Børsen og står bag Finans og Watch Medier. På JP/Politikens Forlag udgives en række af Danmarks og Sveriges mest læste forfattere. Og i regi af Politikens Lokalaviser udgives mere end 50 lokale ugeaviser i Danmark og Sverige.

Saxo.com er landets største online boghandel med et katalog på flere millioner danske og engelske titler. Saxo tilbyder nem adgang til bøger i alle tilgængelige formater: Trykte bøger, e-bøger og lydbøger. Saxo har sit afsæt i en boghandel på Østerbro, der blev etableret tilbage i 1961. I dag består Saxo af internetboghandlen Saxo.com, streamingtjenesten Saxo Premium, udgivelsesplatformen Saxo Publish samt den oprindelige boghandel på Østerbrogade. 

Hver dag tænder Saxo læselysten hos danskerne og har i mere end 50 år arbejdet for at bringe forfattere og læsere tættere sammen. Saxo er kultur, vidensdeling og oplevelser. Alt det der gør livet rigere.