Uddelinger


Fondsstøtte
Jyllands-Postens Fond og Politiken-Fonden som gennem holdingselskaber ejer JP/Politikens Hus, yder hver i sær støtte til en række sociale, kulturelle, uddannelses- og samfundsmæssige projekter og personer.

Jyllands-Postens Fond
Fonden yder støtte til løsning af sociale, kulturelle og andre samfundsmæssige opgaver. Støtten gives fortrinsvis på områder, hvor det offentlige ikke har mulighed for at støtte i tilstrækkeligt omfang. Uddelinger finder sted én gang årligt i maj.
JP-FONDEN

Politiken-Fonden
Fondens formål er endvidere at yde tilskud til kulturelle og pressemæssige formål samt dermed beslægtede opgaver, alt efter fondens bestyrelses beslutning. Der gives kun tilskud til uddannelsesmæssige formål/studierejser i meget begrænset omfang. Der er ingen ansøgningsskema eller -frist. Ansøgning om støtte sendes til:

Politiken-Fonden
Rådhuspladsen 37
1785 København V


Prisuddelinger

Der uddeles i dagbladenes regi en række forskellige interne og eksterne priser.

Jyllands-Posten uddeler:

LAUST JENSEN PRISEN. Journalistisk hæderspris stiftet i 1994. Uddeles på Laust Jensens fødselsdag 28. august. Prisen tildeles danske journalister, som ved idéudvikling og ihærdighed har ydet en særlig indsats for pressen og det medie de tjener. Prisen udgør et rejselegat på op til 50.000 kr. 

JYLLANDS-POSTENS YTRINGSFRIHEDSPRIS. Stiftet 2006. Uddeles på Jyllands-Postens fødselsdag 2. oktober, når emnet er oplagt. Prisen tildeles personer, som har brugt deres ytringsfrihed til at udfordre meninger og holdninger, og som har måttet betale en personlig pris for det frie ord.

ÅRETS SPORTSNAVN. Stiftet 1991. Uddeles en gang årligt sammen med Danmarks Idræts-Forbund. Både hold og enkeltpersoner kan nomineres. Med prisen følger 50.000 kr. 

AURORAPRISEN. Reklamepris Stiftet i 1971 ved Jyllands-Postens 100 års jubilæum. Prisen er en udmærkelse til annoncører og reklamebureauer, der på særlig vis har brugt samspillet mellem dagbladenes kommunikationsmiljøer og tekniske muligheder til at skabe dagbladsannoncer på højt kreativt niveau. Vinderen belønnes med kunstneren Henning Koppels lueforgyldte Auroraskulptur – morgenrødens symbol i den romerske mytologi.


Politiken uddeler:

PUNDIKS FRIHEDSPRIS. Stiftet 2007 på Herbert Pundiks 80 års fødselsdag. Uddeles en gang årligt til et menneske, som med personligt mod og uomtvistelig habitus har taget et fremtrædende ansvar i kampen for friheds- og fundamentale menneskerettigheder. Prisen på 100.000 kr. sponseres af Politiken-Fonden. Første år gik prisen til den russiske demokratiforkæmper Garry Kasparov, i 2008 til den egyptiske forsker Saad Eddin Ibrahim. Prisen udeles 2007-2017.

ÅRETS FUND. Politikens Årets Fund-pris er Danmarks ældste idrætspris og har været uddelt siden 1929. Alle specialforbund under Danmarks Idræts-Forbund (DIF) indstiller kandidater til kåringen, der efterfølgende foretages af en dommerkomité med repræsentanter fra DIF, Team Danmark og Politiken. Alle indstillede kandidater præsenteres i Politikens medier, inden de ti bedst placerede bliver hyldet i Politikens Hus på Rådhuspladsen i København. Kåringen af Årets Fund sætter pris på talenter på tærsklen til det store gennembrud og har således 'opdaget' en lang række atleter, der efterfølgende er blevet nogle af dansk idræts største navne. Caroline Wozniacki, Nicklas Bendtner, Daniel Agger, Rasmus Henning, Kenneth Carlsen, Mette Jacobsen, Morten Frost, Erik Hansen, Harald Nielsen, Ole Madsen, Bent Mortensen, Palle Lykke, Niels Holst-Sørensen, 'lille henrivende' Inge Sørensen og Ragnhild Hveger har alle været Årets Fund i dansk idræt. I 2011 modtog svømmeren Mie Ø. Nielsen prisen ved fejringen, der traditionelt finder sted mellem jul og nytår. Med prisen følger 20.000 kr. og en statuette.

EDVARD-PRISEN. Opkaldt efter Edvard Brandes (1847-1931), som var en af
Politikens grundlæggere. Stiftet 1996. Uddeles en gang årligt på Edvard Brandes fødselsdag 21. oktober til multikunstneren, der formår at give sit stof profil og gennemslagskraft. Det være sig inden for journalistik, fotografi eller bladtegning. Prisen er på 10.000 kroner og ledsages af en Pontus Kjerrman skulptur.

HØRUP-PRISEN. Opkaldt efter en af Politikens grundlægger Viggo Hørup (1841-1902). Stiftet i 1992. Prisen gives til en skrivende medarbejder ved Politiken, der har gjort en særlig indsats i avisen i det forløbne år. Prisen er på 10.000 kroner og prisuddelingen foregår i Kongens Have i København ved Hørup-statuen 22. maj på Hørups fødselsdag.

iBYEN-PRISEN. Stiftet 2008. Uddeles for første gang 19. februar 2009. Gives til steder eller personer, der ikke nødvendigvis gør meget for mange, men som ”tænder originale lys i en verden, hvor netop originalerne kan have trange kår”. En jury bestående af iBYENs redaktion og kendte navne fra byens restaurationsverden og natteliv nominerer fem i hver kategori. Herefter vælger Politikens læsere, hvem der skal løbe med priserne i de ti kategorier.


Ekstra Bladet uddeler:

VICTORPRISEN. Opkaldt efter Ekstra Bladets forhenværende chefredaktør Victor Andreasen. Uddeles hvert år til en eller flere personer i medieverdenen for en helt ekstraordinær indsats.. Victorprisen har blandt andet været givet til Morgenavisen Jyllands-Posten i anerkendelse af avisens forsvar for ytringsfriheden i forbindelse med Muhammed-tegningerne. Prisen består af 10.000 kr., en brosten samt et weekendophold i Silkeborg - Victor Andreasens fødeby.

MÜNSTERPRISEN
Uddeles af medarbejderne på Ekstra Bladet til en kollega, der har gjort sig gældende enten i spalterne, eller som en god kollega. Med prisen følger 4.000 kr.