JP/Politikens Hus og personoplysninger (privatlivspolitik)


​​​​​​​​​​​​​​​​​>print pdf

Generelle vilkår

JP/Politikens Hus er en mediekoncern som omfatter bl.a. Politiken, Jyllands-Posten, Finans, Ekstra Bladet, Politiken Plus (link til opdateret liste over selskaber). JP/Politikens Hus lægger stor vægt på, at du er tryg ved at bruge vores digitale tilbud og øvrige tjenester. Derfor har vi en klar politik om at behandle de oplysninger, du giver os ansvarsfuldt, med respekt for dit privatliv og naturligvis i overensstemmelse med lovgivningen på området.

JP/Politiken Hus indsamler en række oplysninger om dig, din computer og dit brug af JP/Politikens Hus’ digitale tilbud og øvrige tjenester. Personoplysningerne bruges til at sikre dig en generelt bedre brugeroplevelse med mere relevant indhold og markedsføring.

Nedenfor kan du læse detaljeret om de oplysninger, vi indsamler, til hvilke formål vi bruger dem, hvordan vi behandler oplysningerne, hvem der har adgang til oplysningerne, dine rettigheder og hvem du kan kontakte om de indsamlede oplysninger.

Vi indsamler ikke oplysninger, der ikke er beskrevet i vores privatlivspolitik og indsamler kun oplysninger, du selv afgiver til os og/eller ved at du benytter JP/Politikens Hus’ digitale tilbud og øvrige tjenester.

 

Kort beskrivelse af behandlingen af personoplysninger

 

JP/Politikens Hus lægger stor vægt på, at du er tryg ved at bruge vores digitale tilbud og øvrige tjenester. Vi bruger kun dine oplysninger i overensstemmelse med persondataloven, anden lovgivning og i overensstemmelse med de samtykker, du i øvrigt har afgivet til JP/Politikens Hus. For at du hurtigt kan få et overblik, har vi lavet en opsummering af, hvordan vi behandler personoplysninger. Vi anbefaler dog at du læser hele privatlivspolitikken for at opnå indsigt i, hvordan vi indsamler og behandler dine oplysninger.

Når du er i kontakt med JP/Politikens Hus indsamles der oplysninger om dig, f.eks. når du tilmelder dig vores nyhedsbreve, opretter en profil, tegner abonnement, køber en vare eller benytter vores digitale tilbud. De oplysninger vi indsamler kan inddeles i tre kategorier: Oplysninger, som du afgiver til os, oplysninger i forbindelse med køb og bestillinger, og oplysninger indsamlet ved brug af digitale tilbud. Oplysningerne bruges eksempelvis til adfærdsbaseret individuel målretning af annoncering, til levering af din ønskede service/produkt, til opfølgning på bestillinger, konkurrencer og statistik, til at analysere og forstå brugernes adfærd, når de benytter JP/Politikens Hus’ digitale tilbud og øvrige tjenester. JP/Politikens Hus og dets samarbejdspartnere behandler dine oplysninger sikkert og fortroligt.

Hvis du vil vide mere om reglerne for lovlig behandling af personoplysninger, kan du få mere udførlig information i Persondataloven og på Datatilsynets hjemmeside, www.datatilsynet.dk

Vi opdaterer og ændrer løbende vores privatlivspolitik, så den løbende er tilpasset lovgivningen og den teknologiske udvikling. I tilfælde af væsentlige ændringer giver vi dig besked i form af en synlig meddelelse på vores hjemmesider. Datoen for seneste opdatering af privatlivspolitikken er juni 2016.

Hvis du har yderligere spørgsmål til, hvilke oplysninger JP/Politikens Hus har indsamlet, registreret og løbende behandler om dig, skal du kontakte privatlivspolitik@jppol.dk

 

Hvad er personoplysninger

Personoplysninger er oplysninger, der direkte eller indirekte har tilknytning til en person. Eksempler på personoplysninger er navn, adresse, telefonnummer og e-mailadresse.

Hvilke personoplysninger (Oplysninger) indsamler JP/Politikens Hus? Når du er i kontakt med JP/Politikens Hus indsamles der oplysninger om dig, f.eks. når du tilmelder dig vores nyhedsbreve, opretter en profil, tegner abonnement eller køber en vare.

De oplysninger vi indsamler kan inddeles i tre kategorier: Oplysninger, som du afgiver til os, oplysninger i forbindelse med køb og bestillinger, og oplysninger indsamlet ved brug af digitale tilbud.

  1. Oplysninger som du afgiver til os

    Vi indsamler aldrig personoplysninger uden, at du selv har givet os disse oplysninger. For eksempel ved at du opretter en profil, køber et produkt eller deltager i en undersøgelse eller konkurrence. Oplysningerne vi indsamler kan eksempelvis være: e-mail, navn, køn, fødselsdag, adresse, telefonnummer og lignende.

    JP/Politikens Hus respekterer dit privatliv. Derfor indsamler vi ikke følsomme oplysninger om f.eks. racemæssig eller etnisk baggrund, politisk, religiøs, seksuel eller filosofisk overbevisning. Hvis du selv frivilligt via sociale medier eller på anden måde afgiver sådanne oplysninger, kan vi dog på denne måde have oplysningerne i vores databaser.

  2. Oplysninger i forbindelse med køb og bestillinger

    Når du køber et produkt hos JP/Politikens Hus, gemmer JP/Politikens Hus oplysninger om dit køb på din profil, men ikke dine kreditkortoplysninger. Når du indtaster kortnummer, udløbsdato og CVC-kode, vil selve betalingen foregå gennem autoriserede betalingssystemer. Hos JP/Politikens Hus anvendes PayEx, Dansk Internet Betalings System (DIBS www.dibs.dk) eller ePay, som betalingsudbyder i forbindelse med køb af varer og betaling med kreditkort. PayEx, DIBS og ePay er godkendt og certificeret af Nets (www.nets.eu ).

  3. Oplysninger indsamlet ved brug af digitale tilbud

    Når du bruger vores tjenester, indsamler vi oplysninger om dig, herunder hvilke tjenester og websider, du besøger, og hvordan du bruger vores digitale tilbud og øvrige tjenester. Oplysninger kan deles op i følgende typer:

    • Tekniske oplysninger om enheden og internettet

      For eksempel operativsystemet, browserversion, IP-adresser, cookies og entydige indikatorer. Denne information kan knyttes til din profil. Oplysningerne giver os blandt andet mulighed for at optimere visningen af vores tjenester til den enhed, som du bruger.

    • Oplysninger om brug af digitale tilbud

      Vi registrerer, når du logger ind og ud af din profil og gemmer oplysninger om dine besøg på vores websider. Vi bruger disse oplysninger til at begrænse misbrug af vores tjenester og til at tilpasse indhold og markedsføring til dig.

    • Cookies der er gemt lokalt på din computer

      Når du benytter JP/Politikens Hus’ digitale tilbud, indsamler vi på forskellig vis digitale oplysninger om dine besøg via en cookie. Cookies er en meget udbredt teknologi, som er nødvendig for at kunne tilbyde almindelig funktionalitet, såsom automatisk log-in og online indkøbskurv.

      En cookie er en lille stump data, der gemmes i din browser, og som kan læses af enten JP/Politikens Hus eller en af vore partnere. En cookie lagres på den enhed, du benytter, f.eks. computeren, og er dermed knyttet til den enhed, hvorfra du har adgang. Cookies fortæller os bl.a., hvor lang tid du besøger hjemmesiden, hvilke sektioner og hvor mange artikler der bliver læst, om din computer har besøgt os før, hvilken browser og styresystem du bruger osv. Oplysningerne er ikke knyttet til dig som person, men alene til den computer, hvorfra du har opnået adgang. Har du oprettet en profil, vil de digitale oplysninger kunne kobles til din profil.

      Vi skelner mellem om cookies har JP/Politikens Hus som afsender (første parts cookies) eller en af vore partnere – typisk annoncører - som afsender (tredje parts cookies).

      Du kan i de fleste browsere ændre på indstillingerne for hvilke cookies, der bliver sat på din computer. Se eventuelt vejledning her: http://minecookies.org/cookiehandtering

      Oplysninger fra andre kilder

    • Vi kan modtage oplysninger fra andre kilder såsom annoncører, måleværktøjer og samarbejdspartnere, der hjælper os med at forstå adfærden på vores tjenester eller med at forbedre vores digitale tilbud. F.eks. kan en annoncør give os oplysninger om, hvad der sker, når du klikker på en annonce på én af vores websider, så vi er i stand til at måle effekten af vores annonce og/eller præsentere mere relevant indhold for dig.

Hvordan indsamler vi oplysninger

Vi indsamler oplysninger på flere måder:

 

  • Ved brug af cookies
  • Ved at du selv afgiver oplysninger, f.eks. ved køb af produkter eller svar på spørgeskemaer
  • Ved at du opretter og benytter dig af en profil https://medielogin.dk
  • Ved at du afgiver oplysninger under telefonisk kontakt med JP/Politikens Hus
  • Ved at du benytter dig af sociale medier som Facebook, Instagram og Twitter, hvor du aktivt henviser til en enhed under JP/Politikens Hus, f.eks. ved brug af funktioner som Like, Share, Tag mv. eller brug af hashtags, skriver kommentarer til vores artikler, følger en af vores Instagram profiler eller på anden måde kommunikerer med os via de sociale medier

 

JP/Politikens Hus lægger stor vægt på, at du er tryg ved at bruge vores digitale tilbud og øvrige tjenester. Vi bruger kun dine oplysninger i overensstemmelse med persondataloven, anden lovgivning og i overensstemmelse med de samtykker, du i øvrigt har afgivet til JP/Politikens Hus.

Oplysninger som du afgiver til os

De oplysninger anvendes kun, hvis du har en profil. JP/Politikens Hus bruger oplysningerne til at levere den ønskede service/produkt. Det kan f.eks. være ved automatisk at udfylde felter, så de passer til din profil. Vi gemmer dine personlige oplysninger for at kunne følge op på bestillinger, konkurrencer og statistik. De indsamlede oplysninger kan endvidere bruges til at målrette indhold, kommunikation og markedsføring i det omfang persondataloven og øvrig lovgivning tillader det.

Oplysninger i forbindelse med køb og bestillinger

Oplysningerne om køb og bestillinger gemmes for at kunne levere varen og til statistik. Har du en profil, vil dine køb blive knyttet til din profil, og oplysningerne brugt til at målrette information, tilbud og produkter i overensstemmelse med dit samtykke.

Oplysninger indsamlet ved brug af digitale tilbud

Oplysninger om brug af digitale tilbud opsamles primært via cookies. Vi skelner mellem om cookien har JP/Politikens Hus som afsender (første parts cookies) eller en af vores partnere som afsender (tredje parts cookies).

JP/Politikens Hus benytter cookies til følgende formål:

  • Dokumentation overfor vore annoncører samt klarlægning af værdien af deres annoncering. Samtidig sikrer cookies en styring af, at du ikke ser de samme annoncer igen og igen, ligesom at alle klik på annoncerne registreres.
  • Adfærdsbaseret individuelt målretning af annoncering og journalistisk indhold, så vi kan vise dig de annoncer og artikler, vi formoder, er mest relevante for dig.
  • Forbedring af teknisk funktionalitet.
  • Forbedring af redaktionelt indhold.
  • Trafikmåling (bl.a. http://fdim.dk/statistik og http://google.com/analytics/).

3. parts cookies og samarbejdspartnere modtager altid oplysningerne om brugen af JP/Politikens Hus’ digitale tilbud i anonymiseret form. JP/Politikens Hus samarbejder med bl.a. Gallup, Gemius og Comscore i forbindelse med statistik og bl.a. med Adtech, Dansk Udgivernetværk, nugg.ad og OpenAdExchange i forbindelse med annoncering. Du kan finde en fuld oversigt over annoncenetværk i Danmark her: http://minecookies.org/fravalg.

Det er vigtigt for JP/Politikens Hus, at du har tillid til, at vi behandler dine oplysninger sikkert og fortroligt.

 

Oplysninger som du afgiver til os

Har du oprettet en profil, gemmes dine personlige oplysninger, så længe de har relevans, eller indtil du selv nedlægger din profil. JP/Politikens Hus krypterer ikke gemte kundeoplysninger. Vi passer på dine oplysninger gennem adgangskontrol og passende tekniske og organisatoriske foranstaltninger.

 

Hos JP/Politikens Hus vil dine oplysninger blive opbevaret, så kun relevante medarbejdere med et arbejdsmæssigt behov har adgang til dine oplysninger.

 

Oplysninger i forbindelse med køb og bestillinger

Betalinger sker gennem enten det autoriserede Dansk Internet Betalings System, DIBS eller PayEx. Når du indtaster dit kortnummer, udløbsdato og CVC-kode her, sker overførslen af disse oplysninger med en kryptering, hvilket giver meget høj sikkerhed for, at uvedkommende ikke kan skaffe sig adgang til fortrolige oplysninger. Oplysningerne lagres ikke hos JP/Politikens Hus, men sendes direkte til betalingssystemerne.

 

Oplysninger om køb og bestillinger gemmes til eventuel senere brug, så længe de har relevans. Har du oprettet en profil, gemmes dine køb og bestillinger på profilen. Alle oplysninger behandles fortroligt.

 

Oplysninger indsamlet ved brug af digitale tilbud Statistiske oplysninger om brugen af JP/Politikens Hus’ digitale tilbud gemmes på ubestemt tid i vores databaser. Data er anonymiseret og kan ikke henføres til dig som person og er derfor ikke omfattet af persondataloven. Hvis du har en profil vil de digitale oplysninger derimod kunne kobles til din profil.

 

Samarbejdspartnere

JP/Politikens Hus benytter forskellige samarbejdspartnere, som leverer services til JP/Politikens Hus. I den forbindelse optræder samarbejdspartnerne som databehandlere, dvs. behandler JP/Politikens Hus’ data på vores vegne. F. eks. benytter vi samarbejdspartnere til at udføre kreditkortbetalinger. Disse databehandlere behandler dine oplysninger sikkert og fortroligt og kan ikke benytte dine oplysninger til andet formål end til levering af services til JP/Politikens Hus.

 

Som registreret kunde hos JP/Politikens Hus har du i følge Persondataloven ret til indsigt i, hvilke oplysninger der er registreret om dig via hjemmesiden.

 

Har du oprettet en profil har du mulighed for at opdatere dine oplysninger eller nedlægge din profil og trække dit persondatasamtykke tilbage.

 

Hvis du har yderligere spørgsmål til, hvilke oplysninger JP/Politikens Hus har indsamlet, registreret og løbende behandler om dig, skal du kontakte privatlivspolitik@jppol.dk

 

Hos JP/Politikens Hus registrerer vi dine besøg ved hjælp af cookies. Når du besøger en af vores websites, lagres der en cookie på den enhed, du benytter; f. eks. computeren, og vi kan derigennem følge dit besøg og din anvendelse af vores websites.

 

En cookie er en lille stump data, som blandt andet fortæller os, hvor lang tid du besøger et website, hvilke sektioner og hvor mange artikler der bliver læst, om din computer har besøgt os før, hvilken browser og styresystem du bruger osv.

 

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse af vores website, vurdere brugen af de enkelte elementer på websitet, og til at støtte markedsføringen af vores services på sitet. Vi ønsker at give fuld og hel information omkring vores brug af cookies.

 

JP/Politikens Hus bruger forskellige typer af cookies, og nogle af dem bliver placeret af tredjepartstjenester vi samarbejder med, bl.a.:

  • Adtech AG (www.adtech.de) til brug for styring af internetannoncer på Politiken.dk
  • DoubleClick DART til brug for at styre annoncevisningen
  • Danske Medier Research (http://danskemedier.dk/) vedr. brug af systemet Gemius til at måle trafikken
  • comScore til statistiske formål.

 

Til tider kan vi også samarbejde med andre tredjeparter. Når du besøger os, er det cookies fra disse systemer samt vores egne cookies, som din computer modtager. 

 

Cookies kan indsamle personoplysninger om dig, f.eks. din IP adresse, dine præferencereller din anvendelse af digitale tjenester. Disse oplysninger kan bruges til adfærdsbaseret individuel målretning af annoncering, redaktionelt indhold samt til profilering af brugerne. For eksempel bruges cookieinformationerne først og fremmest som dokumentation over for vore annoncører til at klarlægge værdien af deres annonceindrykninger. Samtidig sikrer cookies, at du ikke ser de samme annoncer igen og igen, ligesom at alle klik på annoncer registreres. Derudover bruger vi cookieinformationerne i det redaktionelle arbejde til at videreudvikle vores digitale tilbud og øvrige tjenester samt til profilering af brugerne.

 

Cookieinformationerne bliver også anvendt til måling af blokering af annoncer via adblocking. Vi opsamler oplysninger om hvor mange, der tilgår vores websites med adblocking programmer. Adblocking er en teknologi, der forhindrer annoncer i at blive vist på forskellige websider. Formålet med registreringen er, at undersøge, hvor stor en andel af vores sidevisninger, der blokeres for annoncevisninger samt give mulighed for, i anonymiseret form, at kommunikere til de brugere, der blokerer for annoncer på vores websites. Da annoncer er en nødvendig del af vores forretningsmodel, som gør det muligt for os at levere kvalitetsjournalistik, er det vigtigt, at vi løbende kan monitorere den aktuelle status og kommunikere denne videre til potentielle samarbejdspartnere og annoncører. De fleste internetbrowsere giver dig mulighed for at slette cookies, blokere for dem eller advare dig og bede om din accept, før der gemmes en cookie. Alt efter hvilken browser du anvender, kan du i dens indstillinger og hjælpefunktioner få information om, hvordan du sætter din browser op til at behandle cookies. Vejledninger til sletning af cookies til de mest anvendte browsere findes her:

 

 

Utilsigtede annoncer (spyware-annoncer)

Nogle brugere på JP/Politikens Hus oplever desværre at få præsenteret såkaldte ’spyware-annoncer’, der sendes til den enkelte computerbruger, uden at den webside de optræder på, f.eks. Politiken.dk, har indflydelse derpå.

 

Spyware-annoncer vises uden JP/Politikens Hus’ accept og er uden for vores kontrol. Deter et generelt problem for mange websider. Annoncerne vises typisk som pop-up annoncer, der indeholder reklamer for bl.a. kendte mærker og diverse produkter af enhver art. Annoncerne skyldes som regel, at din computer har fået installeret et spywareprogram, som fortæller programmets bagmænd om en computerbrugers adfærd på nettet, sender reklamer ud herefter samt sinker computernes drift. Man kan ikke umiddelbart se, om man har fået et spywareprogram installeret på sin computer.

 

Hvis man vil beskytte sig mod spyware, kan man selv hente et anti-spyware-program, der fjerner dem. Programmet forhindrer dog ikke nye spywareprogrammer i at trænge ind på computeren, hvorfor man skal lade programmet rydde op med jævne mellemrum.

 

JP/Politikens Hus anbefaler det gratis anti-spyware-program Spybot, der udelukkende virker mod spyware.

 

Hent Spybot på http://www.safer-networking.org/