JP/POLITIKENS FORLAG
Rådhuspladsen 37
1785 København V

Besøgsadresse:
Vestergade 2,
København K

JP/Politikens Forlagshus

JP/Politikens Forlag


JP/POLITIKENS FORLAG med adresse i Politikens Hus er hjemsted for Politikens Forlag, Jyllands-Postens Forlag, Ekstra Bladets Forlag og Politikens Boghal og er en af Danmarks større forlagsvirksomheder.

Markedsposition
JP/Politikens Forlag har det brede publikum som målgruppe for udgivelser af skønlitteratur, fagbøger, rejsebøger, erindringer og biografier samt journalistiske bøger, der udgives i samarbejde med Politiken, Jyllands-Posten og Ekstra Bladet.

Udgivelsesprogrammet tæller 80 årlige nyheder og er udpræget kommercielt med en stærk satsning på kvalitet og bestsellers.

Forlagshuset har siden år 2000 præsteret stor organisk vækst med revitalisering af etablerede udgivelsesområder samt udvikling af helt nye områder, herunder et stort skønlitterært program og internetbaserede aktiviteter som tgt.dk i samarbejde med koncernen JP/Politikens Hus.

Udgivelser
Politikens Forlag er grundlagt i 1936 og er et af Danmarks førende forlag med en årelang tradition for udvikling af bøger af høj kvalitet, både i print og digitalt, i samarbejde med fagligt anerkendte forfattere.

Forlaget var igennem mange år kendt og anerkendt for sine håndbøger og ordbøger, der stod i ethvert dansk hjem. I dag har forlaget med stor succes fokus på at trendspotte og udvikle stærke forfatterskaber og brands, der rammer ned i tiden og har et stort publikum.

Forlaget har en markant skønlitterær profil, hvor både danske og udenlandske forfattere sætter deres præg på udgivelsesprogrammet. Det gælder fx de anmelderroste og prisbelønnede bestsellerforfattere Jussi Adler-Olsen og Erik Valeur samt Elsebeth Egholm og Jyllands-Posten journalisten Jesper Stein, hvis bøger desuden er solgt til udlandet.

Rejsebogsserien Turen går til, Politikens Håndbog i Nudansk og Politikens Retskrivningsordbog tegner forlagets brede fagbogsprogram sammen med aktuelle journalistiske bøger, erindringer og biografier samt ikke mindst populære livsstilsbøger om sundhed, mad og familie og Morten Ingemanns tilbagevendende ’Og det var Danmark’-kalender.

Ledelse
Ledelsen består af direktør Lene Juul samt forlagschef for Fiktion Charlotte Weiss, forlagschef for Nonfiktion Kim Hundevadt, salg- og marketingchef Lise Ringhof, digital chef Jakob Harden og økonomichef Anette Whitt.

 

Ejerforhold

JP/Politikens Forlag er en del af JP/Politikens Hus A/S.

__

 


LENE JUUL
Adm. direktør
f. 1968
Ansat siden: 2000

Tidligere stillinger:
2005-2012:   Direktør JP/Politikens Forlagshus 
2002-2005:   Salg- og marketingdirektør Politikens Forlag
2000-2002:   Salg- og marketingchef Politikens Forlag 
1999-2000:   Salg- og marketingchef Bonnier Forlagene 
1995-1999:   Salg- og marketingchef Børsens Forlag og Forlaget Møntergården
1991-1995:   Salg- og marketingkonsulent Børsens Forlag
1989-1991:   Salg- marketing traniee Dagbladet Børsen


Lene.juul@jppol.dk